Hlavní obsah

Českého žraloka pustili do arény. Hertl se vrátil po půstu do NHL

Praha

Český žralok dlouho trénoval a jen kroužil se spoluhráči po ledě. Žádný soupeř, kořist na obzoru. Až po více než dvou měsících se dočkal. Tomáš Hertl opět naskočil do zápasu v dresu San Jose Sharks, nakonec byl u porážky s Edmontonem 1:4. Návrat do NHL po dalším operativním zákroku pravého kolena je za ním. Proti Oilers odehrál čtyřiadvacet střídání a na ledě strávil více než sedmnáct minut.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Útočník San Jose Tomáš Hertl (48) bráněný Adamem Larssonem z Edmontonu.

Článek

Hertl kvůli zdravotním problémům musel vynechat dvaatřicet utkání probíhající sezóny. Ve statistikách mu svítí v tomto ročníku osmnáct duelů, ve kterých si připsal devět bodů (4+5). Při comebacku strávil na ledě 17 minut a 22 sekund, celkem čtyřiadvacet střídání. Žádná střela, žádný trest a jeden mínusový bod.

San Jose, Anaheim a Edmonton. Rivalové, kteří se rvou o každý bod. „Byl to velký zápas o čtyři body. Kluci museli hrát tvrdě několik posledních týdnů. Udělali pro nás skvělé věci, chci jim pomoct, chci hrát dobře a chci být připraven na jejich rychlost," citoval třiadvacetiletého forvarda server mercurynews.com.

Rychlost, základní rozdíl po dlouhé pauze. Trénink není zápas. Spoluhráči nenahradí protihráče, kteří mají jiné nasazení.

„Musím být silnější, ale nebylo to špatný. V NHL jsou velmi rychlé týmy. Každý kolem mě lítal, to byl rozdíl. Několik posledních týdnů jsem jen trénoval. Musím dál trénovat a být pro další zápasy lepší a lepší, protože jsem dlouho nehrál," řekl v rozhovoru pro nhl.com Hertl, který před odchodem do zámoří hrál za Slavii.

Během zápasu na to nemyslím, chci jen hrát

O víkendu čeká NHL v Los Angeles Utkání hvězd, zápasy na pár dní ustanou. Hertl tak bude mít více času na odpočinek a přípravu na další utkání. A také pozná, jak jeho koleno reaguje po zatěžkávací zkoušce. „Doktor mi řekl, pokud jsi stoprocentní a koleno je vyléčeno, můžeš hrát. Já se cítil dobře. Proč nehrát před přestávkou, když můžu mít pauzu potom," pověděl Hertl.

Útočník Žraloků hrál před zápasem s Edmontonem NHL naposledy 17. listopadu. Podle klubu musel na drobný zákrok. Pravé koleno Hertlovi operovali kvůli poškozeným vazům už před třemi roky. Přišel o účast na olympijských hrách v Soči. Loni nedohrál finále Stanleyova poháru. Kvůli následkům tohoto zranění chyběl české reprezentaci v září na Světovém poháru v Torontu.

Teď se opět česká naděje vrací do nejlepší hokejové ligy. Vydrží koleno? „Během zápasu na to nemyslím, chci jen hrát. Je to teď těžké, ale budu silnější, nemůžu čekat, že mě někdo trefí."

Reklama

Související témata: