Hlavní obsah

Jágr o hvězdné minulosti: Byli jsme nezastavitelní. Lemieux smekl

Praha

Ron Francis, Mario Lemieux a Jaromír Jágr. Nezastavitelná trojice, která oslňovala NHL v dresu Pittsburghu. Dvě legendy, které hledí na hokej už v oblecích, jedna stále obléká dres. Výjimečná trojice se sešla při výjimečné akci v Los Angeles - Utkání hvězd NHL, při kterém bylo představeno sto nejlepších hráčů za 100 let nejslavnější hokejové ligy.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Jonathan Toews gratuluje největším hvězdám historie NHL při Utkání hvězd. S číslem 68 Jaromír Jágr, po jeho levici Ron Francis a Mario Lemieux.

Článek

„Pittsburgh Peunguins, první útok 1997... téměř nezastavitelní," zveřejnil čtyřiačtyřicetiletý český útočník fotku na svém twitteru. A historie mu dává za pravdu. Lemieux je nejproduktivnějším hráčem klubu v historii, Jágr je druhý, Francis šestý.

Jágr odehrál za Tučňáky jedenáct sezón v NHL, Lemieux sedmnáct ročníků, strávil zde celou kariéru NHL, Francis osm.

Jágrovi bude 15. února pětačtyřicet let, v prosinci se posunul na druhé místo historické tabulky produktivity NHL. „Těžko se tomu dá věřit, ale hraje stále dobře. Je ve skvělé kondici, patrně ještě pár let hrát bude. Rozhodně patří mezi nejlepší hráče v historii," je přesvědčený Lemieux, který si je jistý, že dres kladenského odchovance bude jednou viset pod stropem haly v Pittsburghu.

Český forvard v probíhající sezóně odehrál za Floridu 50 zápasů, ve kterých si připsal 9 gólů a 20 asistencí. V tuto chvíli je třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. Za pár dnů mu bude pětačtyřicet let, ale před pár týdny řekl, že nehodlá končit.

„Budu hrát do pětapadesáti. Cítím se dobře," změnil svůj názor Jágr, který původně plánoval končit v padesáti. Jaká bude realita? Poznáme za pár let.

Francis, Jágr, Lemiuex. Byla tato trojice nejlepším útokem Pittsburghu v histroii klubu?
Ano
95,2 %
Ne
1,2 %
Nejde porovnávat
3,6 %
Celkem hlasovalo 18675 čtenářů.

Reklama