Hlavní obsah

Hertl má znovu důvod k radosti. Zrodila se hvězda zápasu!

Praha

Před víkendovým Utkáním hvězd NHL přišla zkouška. Po opětovném nahození motorů nejslavnější hokejové ligy se vrátil ve velkém stylu. Tomáš Hertl vstřelil rozdílový gól proti Chicagu a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Žraloci vyhráli 3:1. Český útočník si připsal trefu v 58. minutě. Restart po měsících, kdy byl mimo hru kvůli problémům s kolenem.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Radost v podání hokejistů San Jose Sharks v utkání NHL proti Chicagu. Gól slaví i český útočník Tomáš Hertl.

Článek

„Jsem šťastný, vstřelil jsem gól po dlouhém čase, jsou to tři měsíce. Byla to pro mě velká oslava. Samozřejmě jsem šťastný," citoval server mercurynews.com českého útočníka. Ten se radoval jako malé dítě. Tak jak je u něj vlastně zvykem.

Minulý týden se vrátil na jeden zápas po dalším chirurgickém zákroku v oblasti pravého kolena. Proti Oilers odehrál čtyřiadvacet střídání a na ledě strávil více než sedmnáct minut. Hertl kvůli zdravotním problémům musel vynechat dvaatřicet utkání probíhající sezóny. „Musím být silnější, ale nebylo to špatný. Během zápasu na to nemyslím, chci jen hrát. Je to teď těžké, ale budu silnější, nemůžu čekat, že mě někdo trefí," řekl minulý týden.

Proti Chicagu se už radoval z gólu, odehrál přes 16 minut a připsal si 22 střídání. „Pohřbil jsem několik šancí předtím, ale teď jsem šťastný," zveřejnil Hertlova slova zase therecord.com. „Myslím, že je to čím dál lepší. První třetina byla docela dobrá, bylo hodně šancí. Ve druhé také, ale zahodil jsem je, ale jsem rád za gól po tak dlouhé době, pro mě to byla velká oslava," citoval bývalého forvarda Slavie zase server nhl.com.

Třiadvacetiletý Hertl odehrál v probíhající sezóně NHL 19 zápasů, ve kterých vstřelil 5 gólů, stejný má i počet asistencí. Celkově v zámořské soutěži nastoupil ke 218 utkáním a dosáhl na 111 bodů (53+58), stále si drží průměr bod na dva zápasy.

Odehraje Hertl sezónu už bez zdravotních problémů?
Ano
83,1 %
Ne
16,9 %
Celkem hlasovalo 2240 čtenářů.

Reklama

Související témata: