Hlavní obsah

Důchod přišel o pár měsíců dřív! Jaškin má v St. Louis nového trenéra

St. Louis/Praha
Aktualizováno

Už dopředu avizoval, že po právě probíhající sezóně, své jednadvacáté v pozici hlavního kouče v NHL, s trénováním definitivně skončí. Pětašedesátiletý uznávaný hokejový odborník Ken Hitchcock se však konce ročníku nedočká. Vedení St. Louis Blues totiž dnes oznámilo, že ho s okamžitou platností odvolává z funkce. Jeho nástupcem se stal Mike Yeo, dosavadní asistent trenéra.

Foto: Profimedia.cz

Ken Hitchcock na lavičce hokejistů St. Louis Blues.

Článek

Hitchcock převzal Bluesmany v listopadu roku 2011 a ve všech šesti sezónách je dovedl do play off. V té poslední dokonce do finále Západní konference.

V této sezóně ale zůstává St. Louis za očekáváním, z posledních šesti zápasů jich prohrálo pět a balancuje na hraně postupu do vyřazovacích bojů.

Hitchcock v NHL vedl také Philadelphii, Columbus a Dallas, s nímž v roce 1999 slavil zisk Stanley Cupu. Coby asistent se rovněž podílel na třech titulech Kanady na olympijských hrách a zlatu ze Světového poháru 2004.

Místo něj nyní povede Jaškina a spol. Mike Yeo. Ten do klubu přišel před sezónou z Minnesoty, kde posledních pět let působil jako hlavní kouč. Tím se měl stát od příštího ročníku i u Blues, jakmile Hitchcock ukončí kariéru. Jeho odvoláním se ale všechno urychlilo, takže Yeo povede St. Louis už ve čtvrtek doma proti Torontu.

Reklama

Související témata: