Hlavní obsah

Jágr se dočkal skvělé zprávy! Bude opět postrachem pro celou NHL?

Florida/Praha
Aktualizováno

V uplynulém ročníku patřili v celé NHL mezi nejobávanější ofenzivní hrozby pro soupeře. Spojení Jaromíra Jágra s Jonathanem Huberdeauem a Aleksandrem Barkovem fungovalo náramně a hokejová Florida si slibovala, že v této sezóně tomu nebude jinak. Jenže zranění tomu nepřála, fit zůstala jen česká legenda. Dnes před zápasem s Anaheimem však Panteři hlásí do světa radostnou zprávu! Barkov s Huberdeauem se vracejí do sestavy po zranění, a tak vůbec poprvé v sezóně dostane kladenský odchovanec možnost nastoupit se svými oblíbenými parťáky v jednom útoku.

Foto: Profimedia.cz

Aleksander Barkov (16), Jaromír Jágr (68) a Jonathan Huberdeau (11) se radují z branky Floridy v zápase NHL.

Článek

„Sasha a Jonathan jsou dnes připraveni nastoupit. Oba jsou mladými hráči, ale ve svém věku už patří ke stavebním kamenům našeho mužstva. Je vzrušující mít zase tým plně fit, když teď bojujeme o play off," prohlásil prezident hokejových operací na Floridě Dale Tallon.

Třiadvacetiletý Kanaďan Huberdeau si v generálce na letošní sezónu NHL proti New Jersey poranil achilovku, musel podstoupit operaci a přišel o všech dosavadních 51 zápasů Floridy. O dva roky mladší Fin Barkov zase pauzíroval od 28. prosince kvůli problémům se zády.

„Sledoval jsem, jak tvrdě makali, aby se ze zranění zotavili. Vím, že se už nemohli dočkat, až zase budou mezi svými spoluhráči. Náš lékařský tým si zaslouží obrovské uznání, jak jim pomohl k návratu na led," raduje se generální manažer i trenér Panthers Tom Rowe z návratu hráčů, kteří v uplynulé sezóně shodné posbírali 59 kanadských bodů.

„Celá naše organizace i kluci v kabině jsou nadšení, že je můžeme přivítat zpátky v sestavě," dodává Rowe.

Skvělá zpráva je to pochopitelně i pro Jaromíra Jágra, neboť s Huberdeauem i Barkovem si na ledě mimořádně rozumí. Čtyřiačtyřicetiletý veterán v posledních zápasech nastupoval v útoku s Nickem Bjugstadem a Jaredem McCannem. Zatímco v této sezóně zaznamenal 29 bodů (za devět branek a 20 asistencí), loni jich nastřádal, byť za celý ročník, šestašedesát.

Panterům se tak vyprázdnila marodka, neboť minulý týden se z ní dostali i obránce Alex Petrovic a útočník Bjugstad. Florida se aktuálně nachází v tabulce Východní konference na desáté příčce, na pozice zaručující postup do play off ztrácí čtyři body.

Je jasné, že s Huberdeauem a Barkovem její šance na smazání ztráty výrazně vzrůstají.

Reklama

Související témata: