Hlavní obsah

Tvrďák Gudas znovu v centru pozornosti. Opora Washingtonu po jeho zákroku nedohrála

Philadelphia/Praha

Od svého říjnového šestizápasového trestu za faul na Austina Czarnika z Bostonu, kterému nárazem na mantinel přivodil otřes mozku, se nevybíravých zákroků dokázal vyvarovat. Po středečním utkání NHL proti Washingtonu (1:4) už se však jméno českého hokejového obránce Philadelphie Radka Gudase znovu skloňuje v těchto souvislostech.

Foto: Profimedia.cz

Český brousek Radko Gudas v utkání s Washingtonem (na ledě leží Nicklas Bäckström).

Článek

Šestadvacetiletý kladenský odchovanec se totiž v osmé minutě druhé třetiny potkal u hrazení se zadákem Capitals Mattem Niskanenem. Gudas nejproduktivnějšího obránce Washingtonu zasáhl kolenem na koleno a americký zadák následně zamířil do kabiny.

Na led se pak sice ještě zkusil vrátit, po jednom střídání se ale do šatny vrátil a v utkání nepokračoval.

„Ve čtvrtek se na něho lékaři podívají podrobněji, ale podle prvních zpráv by to nemělo být nic vážného. V zápase nepokračoval spíš z preventivních důvodů," řekl po utkání kouč Capitals Barry Trotz na adresu Niskanena, který v aktuální sezóně stráví na ledě přes 22 minut za zápas.

Rozhodčí Gudasův zákrok jako nedovolený nevyhodnotili a českého urostlého beka, který pak ve druhé třetině nešťastně tečoval střelu Kuzněcova do vlastní branky, netrestali. Část fanoušků však rozhodnutí arbitrů překvapilo, Gudasův zákrok měli za úmyslný. Zatím není známo, jestli se Oddělení pro bezpečnost hráčů NHL, které rozhoduje o dodatečných trestech, bude incidentem dále zabývat.

Měli Gudase rozhodčí za zákrok na Niskanena vyloučit?
Ano, šlo o úmyslný zákrok
23,4 %
Ano, byť se nejednalo o úmyslný faul
10,3 %
Ne, vše bylo v rámci pravidel
66,3 %
Celkem hlasovalo 3463 čtenářů.

Reklama

Související témata: