Hlavní obsah

Legendární Gretzky chválil Jágra. Ať hraje dál a překoná mě

Praha

V historických tabulkách NHL není nikdo výše než tito dva. Ční nade všemi. Nedostižný Wayne Gretzky a druhý Jaromír Jágr, který i v pětačtyřiceti letech stále brázdí Amerikou a hraje v uznávané hokejové soutěži. Jeho domovem je nyní Florida. Naposledy Panteři hráli proti Edmontonu. A právě Gretzky sledoval tento zápas a také se k českému hráči vyjádřil. Slova chvály nepřekvapila.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Jaromír Jágr i v 45 letech brázdí NHL.

Článek

Jágr odehrál téměř 23 minut proti Edmontonu, připsal si pět střel, ale bodově se neprosadil a Florida prohrála před svými fanoušky s Oilers 3:4. Předchozích pět zápasů na ledě soupeřů zvládla, teď přijela domů a padla.

Gretzky 2857 bodů, Jágr 1902. Jak vidí Great One kladenského odchovance v jeho letech v NHL? „Je to nádherné, že stále hraje, je to skvělé i pro Floridu. Zdá se mi, že je lepší než před třemi, čtyřmi roky," řekl šestapadesátiletý Gretzky v přestávce zápasu pro Fox Sports.

„On má v sobě vášeň pro hokej, bez ní by nemohl hrát takovou dobu. Znám ho dlouho, od jeho osmnácti let. Takových hráčů, kteří hráli tak dlouho, moc není - Gordie Howe, Mark Messier, Chris Chelios a nyní Jaromír. Doufám, že nepřestane a překoná mých 894 gólů," byl v dobré náladě Gretzky, který se ale o svůj rekord patrně nemusí obávat.

Jágr vstřelil 760 gólů v NHL. Chybí mu tedy 134 zásahů na Gretzkyho. Pokud by si držel střelecké tempo posledních let, musel by odehrát téměř dalších deset sezón v NHL. Vlastně ale proč ne. Je mu pětačtyřicet let a hrát chce do pětapadesáti. Matematicky by to vyšlo...

Je reálné, aby Jaromír Jágr překonal 894 gólů Wayne Gretzkeho?
Ano
11,4 %
Ne
16,5 %
Od Gretzkeho dobrý vtip
72,1 %
Celkem hlasovalo 16070 čtenářů.

Reklama

Související témata: