Hlavní obsah

Exploze radosti v NHL. Uragán si připsal dva hattricky

Praha

Kdo viděl na vlastní oči, možná chvíli nevěřil, byl totiž u jednoho významného okamžiku v NHL. Hattrick je výjimkou, pokud ale jeden hráč dá dva zápasy po sobě tři góly, jde o malou senzaci. Naposledy si ji v zámořské lize připsal Filip Forsberg z Nashvillu a přispěl k výhře nad Coloradem 4:2. Třígólový zápis zaznamenal také v předchozím utkání s Calgary.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Filip Forsberg a jeho oslava hattricku proti Coloradu

Článek

„Tohle se špatně vysvětluje. Někdy se cítíte skvěle a gól nedáte, někdy to je naopak. Dneska jsme si užili hodně legrace," smál se Forsberg po zápase.

Dvaadvacetiletý Švéd potřeboval v těchto dvou zápasech na šest gólů osm střel, devětačtyřicet střídání a celkem odehrál třiatřicet minut.

Dva hattricky naposledy NHL zažila v lednu 2010, když se radoval Alexander Burrows z Vancouveru. Teď se Švédovi povedl podobný kousek.

Střela z úhlu, puk zazvonil o tyčku - první gól proti Coloradu. Vyhrané vhazování, rychlá střela, štěstí, puk brankář neudržel - druhá trefa. Poslední minuta zápasu, soupeř hrál bez gólmana a Forsberg téměř přes celé hřiště trefil prázdnou branku. Uklízecí četa vystartovala, led posypaly čepice na znamení oslav a výjimečného výkonu.

„Jen jsem se snažil hrát. Myslím, že naše lajna odvedla dobrou práci. Snažím se hrát rychle, teď mi to tam padá trochu víc. Každý chce přispět, pomoct týmu a vyhrát. Samozřejmě nemohu očekávat, že budu dávat hattricky každý zápas," citoval server nhl.com mladého Švéda.

Reklama