Hlavní obsah

Vrbata nakonec v Arizoně zůstává. Neuvirth prodloužil ve Philadelphii

Glendale
Aktualizováno

Jeho jméno patřilo mezi nejskloňovanější. Podle zámořských prognóz se měl hokejista Radim Vrbata do uzávěrky přestupů v NHL stěhovat z Arizony. Zájem o něj měli hlavně v Montrealu a v Bostonu. S nikým se ale vedení Coyotes nedohodlo, a tak pětatřicetiletý útočník, jenž se může 1. července stát nechráněným volným hráčem, zůstává. Nenapodobil tak krajana Martina Hanzala, který byl před pár dny vyměněn do Minnesoty. V pennsylvánském klubu zůstává brankář Michal Neuvirth, který podepsal s Philadelphií nový dvouletý kontrakt na 5 miliónů dolarů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Radim Vrbata zůstává v Arizoně.

Článek

V neprospěch zkušeného křídla Vrbaty hrály především bonusy v jeho smlouvě. Za deset odehraných utkání dostal 250 tisíc dolarů. Ta samá finanční injekce přišla po třiceti duelech. A navíc už v letošní sezóně přesáhl také hranici 40 kanadských bodů (aktuálně 15 gólů a 32 asistencí), za což na jeho účet připluje půl miliónu dolarů. Dalších čtvrt miliónu by Vrbata získal, pokud by klub postoupil do play off. Stejná částka pak za další kolo. Základní plat má přitom jeden milión amerických dolarů. Ze zámoří se tak ozývaly hlasy, že je příliš drahý.

Proti tomu byla hráčova forma. I v pokročilém věku je mladoboleslavský odchovanec nejproduktivnějším hráčem Arizony. V šedesáti dvou utkáních nasbíral čtyřicet sedm bodů. Navíc se dočká ceněného jubilea. Čtyři střetnutí mu chybí, aby v NHL odehrál 1000 zápasů. Stane se tak pravděpodobně 10. března proti Ottawě.

Jubilea se dočká v dresu Kojotů, kde sezónu dohraje. Klubu z městečka Glendale patří předposlední místo v Západní konferenci už s jen teoretickou nadějí na postup do vyřazovací části.

Arizona vedle Čecha udržela i svého kapitána a dalšího veterána Shanea Doana, o kterého měli zájem v Pittsburghu, Washingtonu a Montrealu.

Ve Philadelphii prodloužil Neuvirth

Neuvirth chytá za Flyers od 1. července 2015, kdy jako volný hráč podepsal víceletý kontrakt. Osmadvacetiletý brankář v dresu Philadelphie nastoupil do 56 zápasů, ve kterých dosáhl na 91% úspěšnost zákroků.

Letos se mu ale příliš nevede. Rodák z Ústí nad Labem nastoupil do 24 duelů a jeho úspěšnost je těsně pod 89%.

Celkově v základní části NHL odchytal 224 utkání. Dříve působil ve Washingtonu, Buffalu a New Yorku Islanders.

Reklama