Hlavní obsah

Tampa Bay - Carolina 4:3 PPPalát dvěma asistencemi pomohl k výhře. Kane hattrickem sestřelil Pittsburgh

New York

Český hokejista Ondřej Palát se podílel ve středečním utkání NHL dvěma asistencemi na vítězství Tampy Bay nad Carolinou 4:3 v prodloužení. Ve druhém zápase Chicago porazilo Pittsburgh 4:1, když hattrickem se blýskl Patrick Kane.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Hokejisté Tampy se radují z vítězství v prodloužení nad Carolinou.

Článek

Poprvé se Palát zapsal do statistik při úvodním gólu utkání. V přesilovce výborně zapracoval v brankovišti, kde odražený puk rychle posunul na Nikitu Kučerova, po jehož pasu se parádní střelou švihem k tyči trefil Victor Hedman.

Hurricanes utkání dvěma góly otáčeli, ve vyrovnávací trefě na 2:2 měl ale znovu prsty Palát. V polovině třetí třetiny rozjel po levém křídle útočnou akci a křížnou přihrávkou na modré čáře našel střílejícího Jakea Dotchina, jehož ránu tečoval bruslí do branky Tyler Johnson.

Blesky šly následně zásluhou Kučerova opět do vedení, jenže pak dokonce v oslabení srovnal Jay McClement. V prodloužení však vystřelil Tampě výhru už po 46 sekundách svým druhým gólem v utkání Hedman.

Lightning se po sedmém vítězství z posledních deseti zápasů přiblížili na rozdíl tří bodu Torontu, které drží poslední postupové místo do play off. Carolina zaostává o dalších šest bodů.

Chicagský Patrick Kane zaznamenal druhý hattrick během posledních tří zápasů. Poprvé se proti Pittsburghu trefil těsně před polovinou zápasu, další dva góly přidal ve třetí třetině. Poslední z tref padla při risku hostů bez gólmana do prázdné brány.

Chicago si připsalo páté vítězství za sebou. Na vedoucí tým Západní konference z Minnesoty ztrácí tři body, má však o dvě odehraná utkání víc.

Chicago - Pittsburgh 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky: 29., 57. a 60. P. Kane, 40. Pánik - 38. Wilson. Střely na branku: 29:37. Diváci: 22 012. Hvězdy zápasu: 1. Darling, 2. P. Kane, 3. Schmaltz (všichni Chicago).
Tampa Bay - Carolina 4:3 v prodl. (1:2, 0:0, 2:1 - 1:0)
Branky: 8. a 61. Hedman (na první Palát), 51. Johnson (Palát), 56. Kučerov - 12. Hanifin, 15. Ryan, 58. McClement. Střely na branku: 16:31. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Kučerov, 3. Johnson (všichni Tampa).

Reklama

Související témata: