Hlavní obsah

Calgary - Detroit 3:2 po.p.Mrázek vítězství nevychytal, Vrbata s Frolíkem pomohli asistencemi

New York
Aktualizováno

V nočních zápasech NHL nebyli čeští hokejisté tolik vidět. Přesto si solidní výkon připsal gólman Detroitu Petr Mrázek. Jeho tým ale nakonec podlehl Calgary na jejím ledě 2:3 po prodloužení. Přihrávkou se na rozhodujícím gólu domácích podílel Michael Frolík. Do statistik se zapsal také Radim Vrbata, který jednou asistoval v souboji mužstev ze spodu tabulky a pomohl k vítězství nad Carolinou.

Foto: ČTK

Český gólman Petr Mrázek inkasoval na ledě Calgary třikrát.

Článek
Fotogalerie

Detroit, který se představil i s českým gólmanem Petrem Mrázkem byl překvapivě aktivnější na ledě Calgary, přesto nakonec slavili domácí. Rudá křídla, která se letos trápí a ve většině zápasů tahají za kratší konec herně i výsledkově, šla na ledě kanadského mužstva do vedení zásluhou parádní střely Darrena Helma ze sedmé minuty úvodní části.

Domácím však obrat v zápase netrval příliš dlouho. Už do konce první třetiny se stihli trefit v přesilové hře Kris Versteeg a o pět minut později také po obrovské chybě obrany Detroitu mladíček v kanadském týmu Matthew Tkachuk. Pak už dominovali oba gólmani a to až do samotného závěru základní hrací doby. Brankou last-minute se nakonec prezentoval slovenský šutér Tomáš Tatár, který dvě vteřiny před vypršením šedesáté minuty poslal zápas do prodloužení. V něm však už vládli domácí hráči a po přihrávce Michaela Frolíka propálil Mrázka švédský forvard Mickael Backlund. Ten si připsal kromě vítězné branky i jubilejní dvacátý gól v sezóně.

V duelu mužstev, kde už jde spíše o jednotlivé výkony hráčů než umístění v tabulce si připsal bod za asistenci Radim Vrbata. Hráč, který byl mnohokrát skloňován v otázce případné výměny nakonec u Kojotů zůstal a dále si drží solidní bodové statistiky. Jeho tým se v Carolině řídil heslem povolit-přitáhnout a i když domácí smazali dvoubrankové manko, tak ve třetí třetině už opět dominovali hosté a zaslouženě zvítězili.

Anaheim zvládl roli favorita v utkání s Torontem. Kanadskému celku to v posledních zápasech nejde a tým trenéra Babcocka už dokonce vypadl z elitní osmičky ve Východní konferenci. Chuť si nespravil ani u Kačerů, ti zápas rozhodli v jeho druhé půlce. Dvěma body se na vítězství podílel finský bek Sami Vatanen.

Zajímavý souboj viděli diváci v Pittsburghu. Hosté z Tampy potřebují nutně sbírat body v boji o play-off. Tentokrát však měli soupeře, který na domácím ledě rozhodně nedává svoji kůži lacino. Obhájci Stanley cupu se zejména díky dvěma gólům Malkina rychle otřepali z horšího vstupu do zápasu a ve třetí třetině pak ukázali svůj potenciál a to, proč jsou i letos pasováni na jednoho z největších aspirantů na vítěze celé NHL.

Winnipeg bez Ondřeje Pavelce v duelu sousedů v tabulce jasně přehrál St. Louis a činil se především kolega zraněného českého brankáře Connor Hellebuyck, jenž pochytal všech 29 střel hostů a výraznou měrou přispěl k jednoznačné výhře Jets, kteří se dotáhli na svého soupeře na tři body.

Chicago, které se v poslední době nachází ve výborné formě a veze si sérii pěti výher v řadě si tentokrát vyzkoušelo nájezdy a šikulové z hvězdného domácího útoku si vedli náramně. Jak Jonathan Toews, tak i ruský forvard Artěmij Panarin byli úspěšní a Ostrovany v dovednostní soutěži jednoznačně předčili.

Reklama

Související témata: