Hlavní obsah

Slepá dívka na střídačce! Radost jí udělal i Baby Jágr

Calgary

Neobvyklého hosta přivítali hokejisté Calgary v nedělním duelu NHL. Jedenáctiletá Olivia Lettichová, které lékaři v pouhých čtyřech měsících diagnostikovali bilaterální retinoblastom (zhoubný nádor obou očí) a přes sérii chemoterapií je od dvou let legálně slepá, poprvé v životě sledovala zápas svých miláčků proti New York Islanders. Po zápase mohla slavit výhru 5:2, k níž jednou trefou přispěl i český útočník Michael Frolík.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Český útočník Calgary Flames Michael Frolík (vlevo) slaví gól, který vstřelil do sítě New York Islanders v utkání NHL.

Článek

„Jsem tak nadšená! Vidět hráče, zázemí klubu i zápas, to všechno pro mne strašně moc znamená. Nikdy by mne nenapadlo, že něco takového zažiji," citují dívku zámořská média.

Hráči ji před i po utkání pozvali do kabiny, na střídačce sledovala rozbruslení, při slavnostním nástupu si na červeném koberci zazpívala hymnu a na tribuně Scotia Bank Saddledome pak intenzivně prožívala i celý duel. To vše ji umožnily speciální elektronické brýle se zabudovanou minikamerou s projekcí ve vysokém stupni rozlišení.

Hokejisté Flames rozhodli o svém triumfu čtyřmi góly již v úvodní třetině, vyhráli sedmý zápas v řadě a dvanáctý z posledních patnácti. Frolík, jemuž se přezdívá Baby Jágr, zaznamenal 14. gól v sezóně.

Reklama