Hlavní obsah

Jágra nahání vousáč, který se dostal mezi třináctku výjimečných

Winnipeg/Praha

Na jeho zarostlé tváři byl znát nepatrný úsměv. Jiný by asi projevil více radosti. Ne vousáč Joe Thornton, který si připsal asistenci číslo 1000 v NHL. Historický okamžik pro hráče, klub San Jose i samotnou soutěž. V zámořské lize to byl teprve třináctý hokejista, který dosáhl na tento milník. Žraloci vyhráli ve Winnipegu 3:2.

Foto: Profimedia.cz

Joe Thornton může slavit. Proti Winnipegu si útočník San Jose připsal 1000. asistencí v NHL.

Článek

Sedmatřicetiletý útočník si nepřipsal klasickou přihrávku z útočeného tlaku. Thornton si poradil s protihráčem ve vlastní třetině, odtud směřovala jeho přihrávka. Posledním v řadě byl Joe Pavelski, který bez větších problémů trefil prázdnou branku. Nikolaj Ehlers, který nestačil gólu zabránit, vzteky o branku rozštípal hokejku.

„Co na to říct, je dobrý se tam dostat. Nějakou dobu jsem čekal, teď to mám za sebou, je to docela pěkný. Jinak dobrý zápas, slušná výhra. Je vždycky příjemný vyhrát a získat dva body, pak může být v letadle legrace, když letíte domů," citoval server nhl.com útočníka, který dosáhl na výjimečný milník.

Thornton odehrál v NHL 1432 zápasů, vstřelil 382 gólů a má 1000 asistencí. Na tu poslední čekal od 28. února. "Je to neuvěřitelné číslo, skvělý úspěch. Řeknu svým vnoučatům, že jsem byl na střídačce toho svědkem. Je to skvělý hráč," glosoval tisícovku trenér Peter DeBoer.

Rekordmanem v asistencích je Wayne Gretzky, zastavil se na čísle 1963, druhou pozici drží Ron Francis a 1249 přihrávek. Mezi aktivními hráči je na čele Jaromír Jágr, ten zatím dosáhl na 1142 nahrávek a je pátý v historii. Kanaďan ztrácí na Čecha 142 asistencí, přiblíží se mu, bude lepší?

Překoná Joe Thornton Jaromíra Jágra v počtu dosažených asistencí v NHL?
Ano
22,3 %
Ne
77,7 %
Celkem hlasovalo 6818 čtenářů.

Reklama