Hlavní obsah

Pavelec je po operaci. Znamená to jeho konec ve Winnipegu?

Winnipeg/Praha
Aktualizováno

Už to tak vypadá, že 7. únor si ve svém kalendáři může označit jako den, kdy naposledy v NHL oblékl dres Winnipegu. Český hokejový brankář Ondřej Pavelec si tehdy proti Minnesotě poranil koleno, a protože se jeho potíže ani po měsíční pauze nelepšily, byl v pondělí nucen podstoupit artroskopickou operaci. Pakliže se Jets neprobojují do play off, což se jeví, jako pravděpodobné, mistr světa z roku 2010, si už za ně nejspíš nezachytá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec.

Článek

Pavelec kvůli svému zranění vynechal osm zápasů, před víkendovými souboji se St. Louis a Coloradem se však zdálo, že se do sestavy vrátí. Jenže to nešlo.

„Při tréninkových cvičeních se necítil úplně v pohodě, takže se rozhodl, že nepůjde do risku," vysvětlil kouč Winnipegu Paul Maurice a dodal, že devětadvacetiletý kladenský odchovanec v pondělí podstoupil úspěšnou operaci kolene.

„Pro hráče v poli je po takovém zákroku běžná dvou až třítýdenní pauza. U gólmanů ji ale kvůli jejich pohybům na ledě musíte očekávat delší," musel přiznat Maurice.

V praxi to znamená, že pro základní část NHL, která končí za měsíc, se Winnipeg, který ztrácí na pozice zaručující play off tři body, bude muset obejít bez své dlouholeté jedničky. Až v této sezóně Pavelec tuto roli ztratil, když jej klub před startem ročníku poslal na farmu.

Pavelec tak počítá spíše s tím, že v této sezóně už chytat nebude. "Už to vypadalo, že se vrátím a najednou přišla operace. Nemůžu říct, že sezóna končí, ale pro brankáře je ta doba rekonvalescence delší než pro hráče. U hráčů je to dva až čtyři týdny, u brankáře o něco delší," uvedl kladenský odchovanec pro tn.cz. Základní část NHL končí za měsíc.

V polovině ledna ho z ní sice povolal zpět do prvního týmu, statistikami ale Pavelec neuchvátil. Z osmi zápasů pomohl týmu ke čtyřem výhrám, jeho úspěšnost zákroků činila necelých 89 procent a měl 3,55 obdržených gólů na zápas.

Pavelcovi v létě skončí smlouva a je takřka jisté, že novou mu Jets nenabídnou, takže se stane volným hráčem. Po deseti letech strávených v Atlantě resp. Winnipegu tak bude volný pro ostatní kluby. Sáhne po něm některý?

"Počkal bych na to, až to bude definitivní, a pak vám odpovím," řekl Maurice na dotaz, zda se Pavelec po sezoně stane volným hráčem a klub opustí.

Účastník zářijového Světového poháru má ale jasno. "Nemyslím, že bych zde pokračoval. Jsem zde šest let a asi tu už dál nebudu," řekl Pavelec. V NHL by rád pokračoval, ale je mu jasné, že to bude složité. "Asi rozhodne i to, jak bude vypadat koleno. Pokud budu pokračovat, je jasné, že priorita je NHL. Už jsem to i někde říkal, pokud bych chtěl končit kariéru, tak v NHL," uvedl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články