Hlavní obsah

Ruskou hvězdu NHL dostihla minulost. Nikdy bych neměl sex s černoškou, hlásil. Teď se kaje

Chicago/Praha

V uplynulém ročníku uhranul zámoří tak silně, že za své výkony získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny NHL. I letos ruský hokejista Artěmij Panarin v dresu Chicaga září, v bodování celé soutěže je v první dvacítce, výše než kterýkoliv z českých hráčů. Teď však pětadvacetiletého útočníka dostihla jeho pět let stará slova, kterými si pořádně nadrobil.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Chicaga Artěmij Panarin.

Článek

Psal se rok 2012 a nadějný ruský mladík byl se svým tehdejším spoluhráčům z Viťazu Čechov Jaroslavem Tuljakovem hostem televizní show jedné z ruských televizí. Oba kamarádi si navzájem četli otázky, když k Panarinovi přilétla tato.

„Co byste dělal, kdybyste nikdy nehrál hokej?" Tuljakov následně dotaz lehce poupravil a u rodáka z Korkina v Čeljabinské oblasti vyzvídal, co by spíš určitě nedělal.

„Nikdy bych neměl sex s černoškou," vypálil nejspíš v žertu Panarin a oba hokejisté se jeho replice smáli. Dlouhou dobu se zdálo, že Panarinova slova nebudou mít dohru, jenže na konci minulého týdne se video z pořadu dostalo do rukou šéfům Blackhawks.

A ti z něj rozhodně nebyli nadšení. „O celé záležitosti jsme si s Artěmijem promluvili. Jeho komentáře se v žádném případě neslučují s hodnotami naší organizace. Omluvil se a uvědomuje si, že jeho slova měla urážlivý charakter," vydali Jestřábi tiskové prohlášení, které otiskl web chicagotribune.com.

„V roce 2012 jsem byl hostem show v jedné ruské televizi a pronesl jsem necitlivé vyjádření, kterého teď hluboce lituju. Plně chápu, že moje poznámka byla urážlivá a omlouvám se za ni," nechal se slyšet účastník posledních dvou mistrovství světa a Světového poháru.

Videozáznam byl v pondělí večer z internetu smazán.

Reklama

Související témata: