Hlavní obsah

Legenda je doma! Hokejista se loučil na Floridě, kde panují třicítky

Oficiálně je v důchodu. Teď se vrátil domů, jak mu velelo srdce. Hokejový útočník Olli Jokinen se v noci rozloučil na místě, kde strávil většinu své kariéry. Na stadiónu Floridy Panthers, za kterou tento Fin odehrál v NHL sedm sezón, se dočkal potlesku vestoje. Bývalý kapitán týmu zažil chvíle dojetí a uznání. Poslední zápas přitom odehrál před dvěma lety.

Foto: Profimedia.cz

Olli Jokinen v dresu Floridy, za tento klub odehrál nejvíce zápasů v NHL.

Článek

„Olli je významným hráčem v historii Panterů, zůstane oblíbeným mezi fanoušky. Jsme hrdí na to, že může odejít do důchodu jako Panter. Blahopřejeme mu k jeho dlouhé, úspěšné a produktivní kariéře v NHL," citoval klubový server prezidenta klubu Dalea Tallona.

Jokinen odehrál v NHL 1231 zápasů, vstřelil 321 gólů a připsal si 429 asistencí. Kariéru v nejslavnější hokejové lize začal v Los Angelese Kings v sezóně 1997/1998. Poté hrál za Islanders, Floridu, Phoenix, Calgary, Rangers, Winnipeg, Nashville, Toronto a St. Louis. Nejvíce času ho pojí ale s Floridou, kde nyní dosahují teploty třiceti stupňů.

„Mé srdce vždy patřilo Panterům. Teď mám pocit, že kruh se uzavřel. Jsem nesmírně rád, že jsem měl možnost hrát hokej na Floridě a pomáhat tomuto sportu zde růst. Chci poděkovat mé rodině. Mé ženě a dcerám. Samozřejmě fanouškům, spoluhráčům, trenérům a zaměstnancům (klubů), kteří mě podporovali po celou dobu mé kariéry," rozloučil se osmatřicetiletý Jokinen, který v dresu Floridy odehrál 567 utkání.

Rodák z Kuopia patří mezi nejvýznamnější hráče v historii klubu. Patří mu první místo v získaných bodech (419), v gólech (188), ve vítězných gólech (36) i v gólech v prodloužení (10). Kraluje i v přesilovkových bodech (153) a počtu střel (1837). Druhý je v asistencích (231) a v gólech v početní výhodě (65).

Kdo ho překoná?

Reklama

Související témata: