Hlavní obsah

Kouzlo pořád funguje! Finta platí na brankáře už více než 20 let

Povedená záležitost s efektním zakončením. Taylor Hall z New Jersey Devils zlomil při střele hokejku, ze střídačky si vzal novou a během pár sekund skóroval. A to elegantně. Finta ve stylu Petera Forsberga. Právě takový gól pětadvacetiletého Kanaďana pomohl týmu k výhře nad Philadelphií 6:2. V utkání se Hall trefil dvakrát.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Taylor Hall z New Jersey Devils překonává gólmana Philadelhpie. Steve Mason na starou známou kličku nestačil. Z dálky vše pozoroval Jakub Voráček.

Článek

Na modré čáře se zbavil soupeře a pelášil na branku. Pár míchání - forhend, bekhend a nakonec zakončení, které není nové, ale vždy překvapí. Tělo jde na jednu stranu, hokejka na druhou. Radost střelce a brankář Steve Mason se nechtěl zvednout z ledu.

To byla první Hallova úspěšná trefa v utkání, přišla na začátku třetí dvacetiminutovky. Druhou a poslední v zápase přidal do prázdné branky na konci třetí části a uzavřel skóre na 6:2.

„Je to jedna z věcí, které se věnuji na tréninku. Bylo skvělé, že led byl čistý a puk po něm neposkakoval. Kdyby to bylo na konci třetiny, bylo by to jiné. Nerad vidím, jak to chlapa (Mason) bolí, ale bylo příjemný vidět, jak to šlo do branky," přiznal pro nhl.com Kanaďan, který na gólmana Philadelphie aplikoval Forsbergovu fintu, kterou Švéd předvedl v roce 1994 v zápase o zlato na olympiádě v Lillehammeru. Od té doby jej okopírovalo hodně hokejistů. Hall patří mezi ně.

„Pravděpodobně se nedostaneme do play off, takže se to snažíme na ledě užít," řekl také k zápasu dvougólový a spokojený střelec. Opačné pocity měl Jakub Voráček.

„Nechtělo se nám bruslit, nevím, jestli jsme byli unavení. Pittsburgh nehrál ve středu tak fyzickou hru. Dobře nás dnes napadali, dělali jsme hodně chyb a byli u každého puku později," okomentoval zápas český útočník, který si připsal jednu asistenci.

Reklama

Související témata: