Hlavní obsah

Hvězdou týdne v NHL byl devítibodový Marchand

New York

Hlavní hvězdou uplynulého týdne v NHL byl útočník Bostonu Brad Marchand. Oceněni byli také kapitán Pittsburghu Sidney Crosby a brankář Brian Elliott z Calgary.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Brad Marchand (63) a Torey Krug (47) z Bostonu se radují z gólu do sítě Vancouveru.

Článek

Osmadvacetiletý Marchand byl ve sledovaném období nejproduktivnějším hráčem soutěže, ve třech zápasech zaznamenal devět bodů (5+4). Při vítězství 6:3 nad Vancouverem si připsal podruhé v kariéře hattrick a přidal asistenci, při výhře 5:2 nad Calgary měl bilanci 1+1 a gólem s dvěma přihrávkami zakončil týden při porážce 4:7 s Edmontonem.

Rodák z kanadského Halifaxu je s 37 góly druhý mezi střelci v NHL a s 79 body ze 71 zápasů třetí v produktivitě.

Více branek než Marchand nastřílel v tomto ročníku jen Crosby, který šest zásahů přidal ve čtyřech zápasech uplynulého týdne. Nejproduktivnější hráč ligy (80 bodů) v neděli svým desátým třígólovým zápasem a třetím "pravým" hattrickem v kariéře pomohl zničit 4:0 Floridu s Jaromírem Jágrem, jenž hrál jubilejní 1700. zápas v NHL.

Jednatřicetiletý gólman Elliott vychytal Calgary tři vítězství ve třech zápasech, v nichž měl průměr 1,95 obdržené branky na zápas a procentuální úspěšnost zásahů 92,6. Díky výhře 5:2 nad Los Angeles si připsal jedenácté vítězství za sebou, čímž vyrovnal klubový rekord Mikea Vernona.

Reklama

Související témata: