Hlavní obsah

Geniální Crosby! Tohle si v zápase dovolí jen on, žasli spoluhráči. Pak ale Sid počítal zuby

Buffalo/Praha

Spoluhráči i fanoušci jsou od něho zvyklí na velké věci a Sidney Crosby v úterním utkání NHL na ledě Buffala opět dokázal, jak geniálním hokejistou je. Kapitán Pittsburghu se v samém závěru první třetiny blýskl individuální akcí, kterou navíc vyšperkoval parádním zakončením.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Kapitán hokejistů Pittsburghu Sidney Crosby během utkání NHL v Buffalu.

Článek
Fotogalerie

Crosby si to ve středním pásmu namířil s kotoučem na hokejce středem hřiště hned mezi čtyři bránící hráče Buffala a jakkoli se jeho záměr mohl jevit jako neproveditelný, devětadvacetiletý centr se protáhl až před gólmana Lehnera.

Hůl v té době už držel jen v jedné ruce, tou druhou si totiž odstavoval obránce. Přesto dokázal puk bekhendem nadzvednout nad levou ruku švédského brankáře.

„Není mnoho hokejistů, kteří umějí vystřelit jednou rukou. A tohle asi nikdo nečekal. Sid byl vždy známý svou smrtící hrou oběma rukama, ale teď ukázal, že to dokáže i s jednou," chválil svého kapitána útočník Tučňáků Chris Kunitz.

„Všichni to zkoušíme na trénincích, ale v zápase si to dovolí jen on," přidával se další forvard Pens Nick Bonino. „Takto se projevuje světový hráč," kroutil hlavou nad počinem dvojnásobného olympijského šampióna a majitele dvou prstenů pro vítěze Stanley Cupu gólman Pittsburghu Matt Murray.

Crosby tak zaznamenal 41. gól v sezóně a na čele tabulky střelců má už náskok čtyř tref před druhým Bradem Marchandem z Bostonu. 75 vteřin před koncem mohl navíc kapitán Pittsburghu přidat svůj druhý zásah v zápase, za stavu 3:1 ale prázdnou branku Buffala netrefil a navíc při tom utrpěl zranění.

Útočník Sabres Evander Kane ho totiž zasáhl hokejkou do obličeje tak nešťastně, že mu vyrazil dva přední zuby. Crosby musel ihned po výhře 3:1, kterou si Pittsburgh zajistil účast v play off, navštívit zubaře, další zápas by ale měl stihnout.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články