Hlavní obsah

Polák uspal soupeře, trenér Columbusu málem vyskočil z kůže!

Columbus/Praha

Nekompromisně! Takový je hokej, když se dohrávají souboje u mantinelu. Jeden přes čáru podle rozhodčích naordinoval Román Polák z Toronta. Pacientem byl Oliver Björkstrand z Columbusu, jenž se těžko zvedal z ledu po jeho přišpendlení. Český obránce vyfasoval ve středečním duelu trest NHL 5 minut plus do konce utkání. Trenér domácích John Tortorella při následné debatě s rozhodčím málem prožil infarkt, jak byl rozčílený.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Dánský útočník Oliver Björkstrand z Columbusu leží na ledě po zákroku českého beka Romana Poláka z Toronta.

Článek

Ve třetí třetině nebyla odehrána ještě ani minuta, když došlo k faulu třicetiletého Poláka na jedenadvacetiletého útočníka, který byl v držení kotouče, ale náraz na mantinel a tvář na ledě dánského hráče přerušily hru.

Shluk hráčů a rozhodčí ukončil rodákovi z Ostravy tento zápas, což bylo přespříliš pro kouče Columbusu, kterému se vůbec nelíbil zákrok u hrazení. John Tortorella na pár vteřin přišel o příčetnost. K tomu jeho tým nakonec zápas prohrál 2:5. Stav zraněného Björkstranda nebyl po utkání zveřejněn.

Vyloučením ale tento příběh přece jen neskončil. Kouč Mike Babcock neposlal za Poláka nikoho na lavici hanby a trest se tak protáhl o téměř dvě minuty.

Pravidla při podobných vyšších trestech umožňují nechat jiného hráče pykat až od některého přerušení před vypršením trestu, jenže v Columbusu na žádné nedošlo. Píšťalka sudích zazněla až 1:54 po vypršení trestu, kdy útočník Toronta Brian Boyle odehrál puk na střídačku soupeře. „Tohle už se mi v životě nikdy nestane, to můžu slíbit. Už nikdy nebudu otálet s tím, než pošlu někoho na trestnou," citoval server nhl.com Babcocka.

Reklama

Související témata: