Hlavní obsah

Polák musí pykat. Vyfasoval dodatečný trest, navíc přijde o statisíce

New York/Praha

Řízný český obránce Toronta Roman Polák už zná trest za faul na Olivera Bjorkstranda ze středečního duelu s Columbusem. V utkání byl český zadák vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Dodatečně ještě vyfasoval zákaz startu na dva zápasy, zároveň přijde o 25 tisíc dolarů (cca 625 tisíc korun) z platu.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Dánský útočník Oliver Björkstrand z Columbusu leží na ledě po zákroku českého beka Romana Poláka z Toronta.

Článek

Incident se odehrál v první minutě třetí třetiny, kdy Polák narazil jedenadvacetiletého útočníka, který byl v držení kotouče, na mantinel. Dánský forvard se skácel k ledu a jen těžko se zvedal. Jeho zdravotní stav zatím nebyl upřesněn, nicméně do nočního utkání s Washingtonem určitě nezasáhne.

Zákrok měl ještě kuriózní dohru. Kouč Mike Babcock totiž neposlal za Poláka nikoho na trestnou lavici. Trest se tak protáhl o téměř dvě minuty, protože po jeho vypršení nemohl za českého hříšníka nikdo skočit na led až do nejbližšího přerušení.

Toronto i přesto udrželo jednobrankové vedení a nakonec se radovalo z vítězství 5:2. V přístích duelech proti New Jersey a Buffalu se však bude muset obejít bez českého obránce.

Reklama

Související témata: