Hlavní obsah

Noskova zkalená radost. Dočkal se premiérové trefy, tým ale přišel o postup do play off

Praha

Radoval se z premiérové trefy v NHL. Po zápase mu ale úsměv zhořkl. Český hokejista Tomáš Nosek z Detroitu se sice dočkal prvního gólu v nejprestižnější hokejové lize světa, ale porážce Rudých křídel 1:4 s Carolinou nezabránil. Navíc po závěrečném hvizdu bylo jisté, že se jeden ze zakládajících týmů kanadsko-americké soutěže po 25 letech neprobojuje do play off.

Foto: Broome Gerry, ČTK

Tomáš Nosek (83) z Detroitu střílí na branku v zápase NHL proti Carolině.

Článek

Měl upřímnou radost. Ještě aby ne. Tomáš Nosek měl už v minulých utkáních několik slibných šancí, ale i podle jeho vlastních slov nebyl spokojený s finální fází. „Chyběl mi klid. Stále jsem se ujišťoval, že musím zůstat klidný a určitě to prolomím," říkal zámořským novinářům pardubický odchovanec.

Střelecké čekání ukončil v pátém zápase, do kterého v letošní sezóně naskočil. Na brankovišti přetlačil obránce a puk odražený od mantinelu doklepl do odkryté branky. „Jsem za to rád. Millsie (spoluhráč Drew Miller) mi došel pro puk, za což mu děkuji. Hodně kluků mi už gratulovalo," těšilo Noska.

Čtyřiadvacetiletý hráč strávil téměř celou sezónu na farmě v Grand Rapids, kde se mu dařilo. V 49 zápasech nasbíral 40 bodů. I proto byl na závěr sezóny povolán do hlavního mužstva, ve kterém nastupuje na pozici čtvrtého centra.

„Je to chytrý, zodpovědný hráč, který si rozumí s pukem. Navíc je silný na bruslích, což mu hrozně pomáhá. Myslím, že dnešní utkání společně s tím prvním byla dvě nejpovedenější, která odehrál. Jsem toho názoru, že odvádí opravdu dobrou práci," chválil Noska trenér Jeff Blashill.

Šmitec po čtvrt století

Individuální radost českého hráče, ale brzy vystřídal týmový smutek. Vzhledem k tomu, že Rudá křídla prohrála a Boston s Torontem vyhrály, Mrázek a spol. definitivně přišli o naději na postup do play off. Ve vyřazovací části bude Detroit chybět poprvé od ročníku 1989/90, čili po 25 sezónách. V ročníku 2004/05 se NHL kvůli výluce nehrála.

„Je to skvělá série. Chlapi, kteří byli její součástí, mohou být na sebe po zásluze hrdí. Bohužel je pryč. Musíme se z toho oklepat a hledět do budoucna," konstatoval kapitán Detroitu Henrik Zetterberg.

„Všichni víme, že jsme v těžké situaci. Naším cílem je, abychom se příští rok opět do play off probojovali," vyhlásil optimistický cíl Blashill.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články