Hlavní obsah

Porval se do krve! Plešatý veterán v NHL znovu shodil rukavice

Pokud to ve vás bouchne, na věku nezáleží. V noci to předvedl v NHL Jarome Iginla z Los Angeles. Za pár měsíců čtyřicetiletý útočník si užil zápas s týmem, jehož dres dlouhá léta oblékal, se vším všudy. Připsal si hattrick Gordieho Howea. Asistentci, k tomu vítězný gól a bitku, ve které se mu postavil domácí Deryk Engelland. Ten odešel ze rvačky nakonec podle serveru hockeyfights.com poražen. Calgary prohrálo s Králi 1:4.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

Jarome Iginla po bitce. Tady to bylo na výměnu dresu.

Článek

Jeho bílý dres nabral nádech červené, jako měl jeho soupeř. To samé ruce. Krev jako vzpomínka na zápas, bitku a výhru. Iginla odehrál v NHL 1547 utkání a dosáhl na 1296 bodů. Hrající legenda zámořské soutěže, která dokáže shodit také rukavice. V probíhajícím ročníku NHL už počtvrté. Za celou kariéru od roku 1996 zvládl přes sedmdesát bitek. O tvrdosti jeho pěstí může vyprávět i třeba český tvrďák Radko Gudas...

„Dneska večer to byla legrace. Zápas skončil tak, jak jsme chtěli. Od začátku to bylo odvážné utkání, kde bylo hodně emocí," citoval Kanaďana server nhl.com.

Milimetrová přihrávka na gól a branka, která byla vlastní, ale Iginlovi nakonec připsána. A bitka, ve které měl nakonec navrch, Iginla byl na konci aktivnější, Engelland časem vadl. Oba bijci předvedli téměř padesát sekund v klinči. Vše rozštípli až rozhodčí, kteří je od sebe odtrhli. Plešatý Kanaďan sundal helmu a dav fanoušků se bavil.

Reklama

Související témata: