Hlavní obsah

Neuvirth byl propuštěn z nemocnice. Co stálo za jeho kolapsem?

New York/Praha

Český gólman Philadelphie Michal Neuvirth, který během sobotního utkání hokejové NHL proti New Jersey zkolaboval a z ledu byl odvezen na nosítkách, byl propuštěn z nemocnice v Pensylvánii do domácího ošetřování. „Výsledky všech zatím provedených lékařských vyšetření jsou v pořádku, další testy podstoupí v pondělí odpoledne,“ uvedl generální manažer Flyers Ron Hextall.

Foto: Profimedia.cz

Michal Neuvirth zkolaboval při utkání s New Jersey.

Článek

Neuvirthův kolaps podle všeho souvisí s infekcí horních cest dýchacích, se kterou se rodák z Ústí nad Labem více než týden potýkal. Stejné obtíže prý pociťovalo i několik jeho spoluhráčů.

„Akorát jsem dobral nějaká rychlá antibiotika a měl jsem i horečku před zápasem," napsal devětadvacetiletý Neuvirth po návratu z nemocnice televizi Nova.

Neuvirth náhle zkolaboval v 8. minutě duelu s Devils a na ledě zůstal nehybně ležet více než minutu. Při opouštění ledové plochy po zhruba desetiminutovém zásahu zdravotníků však již komunikoval a zdviženým palcem dal fanouškům najevo, že bude v pořádku.

Nedělní utkání na ledě NY Rangers český brankář pochopitelně vynechá, znovu ho zastoupí Anthony Stolarz, jenž ve zbylém průběhu zápasu s Devils neinkasoval a pomohl Letcům k triumfu 3:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články