Hlavní obsah

Montreal - Tampa Bay 2:4Palát přispěl parádní asistenci k důležité výhře Tampy

Montreal
Aktualizováno

Hokejová NHL pokračovala v noci na sobotu jediným zápasem. Tampa Bay na ledě Montrealu svedla boj o pokračování v sezóně. Pokud by Blesky prohrály v řádné hrací době, byly by už z bojů o play off vyřazeny. V klíčovém utkání pomohl Tampě k výhře 4:2 Ondřej Palát, který předvedl krásnou asistenci na gól Kučerova.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Ondřej Palát (18) slaví gól Nikity Kučerova (vpravo), k němuž přispěl skvělou asistenci přes polovinu hřiště.

Článek

Tampu podržel gólman Andrej Vasilevskij, jenž parádním zákrokem zabránil Danaultovi, aby dostal puk do sítě po obkroužení brány. Vasilevskému zřejmě ani nevadilo, že svůj rozštěp musel vytáhnout, zatímco byl zády do hry.

Na druhé straně se prodral do šance Kučerov, jehož prudká rána trefila břevno, načež dorážející Yanni Gourde bez problémů dorazil puk do odkryté brány.

Druhou trefu přidali hosté devět sekund před koncem první třetiny a obrovský podíl na ní měl Ondřej Palát, který z rohu hřiště ve vlastním obranném pásmu našel parádním obloučkem Nikitu Kučerova najíždějícího za obránce a ruský forvard vzápětí další jedovatou ranou vstřelil svůj 40. gól v sezóně.

Montreal v polovině střetnutí také zaznamenal gól po parádním dlouhém pasu. Lehkonen našel z otočky od vlastní brány až na útočné modré Dwighta Kinga a ten na konci svého nájezdu propálil Vasilevského.

Jenže Alex Killorn o čtyři minuty později vrátil Tampě dvoubrankový náskok, když ujel obraně domácích a poté střelou do horního růžku překonal Price.

Ve třetí části snížil za Montreal Artturi Lehkonen, jenž se i díky teči Hedmana prosadil z rohu kluziště, navíc ve vlastním oslabení. Jenže Blesky znovu získaly dvoubrankové vedení, když po krásném pasu Conachera uspěl před Pricem Yanni Gourde, jenž se trefil podruhé v zápase. Pro pětadvacetiletého Kanaďana to byl teprve šestý gól v kariéře, polovinu svých branek vstřelil právě proti Montrealu.

Tampa nakonec uhájila důležitou výhru 4:2 i díky dalším výborným zákrokům brankáře Vasilevského a nadále živí naději na účast v play off.

Poslední postupové místo drží ve Východní konferenci Toronto s 93 body, kterému zbývá odehrát ještě dva duely. Tampa Bay má 92 bodů a před sebou už jen jediné střetnutí. Islanders s 90 body a dvěma zápasy do konce už může postoupit jen s velkou dávkou štěstí.

Statistika NHL
Montreal - Tampa Bay 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky: 30. King, 45. Lehkonen - 12. a 45. Gourde, 20. Kučerov (Palát), 35. Killorn. Střely na branku: 29:22. Diváci: 21.288. Hvězdy zápasu: 1. Gourde, 2. Kučerov (oba Tampa), 3. Lehkonen (Montreal).

Reklama

Související témata: