Hlavní obsah

Calgary povolalo z farmy českého brankáře Ritticha

Calgary

Hokejový brankář David Rittich se poprvé od předsezónního přípravného kempu dočkal pozvánky do prvního týmu Calgary. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Jihlavy se tak přiblížil naději na premiérový start v NHL. Na farmu ve Stocktonu z nižší AHL místo Ritticha putoval Jon Gillies.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Mark Giardano s Michaelem Frolík gratulují Seanu Monahanovi k vítěznému gólu proti St. Louis.

Článek

Do zámoří odešel Rittich loni v létě z Mladé Boleslavi, v červnu podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Calgary roční dvoucestný kontrakt na 925 tisíc dolarů. Na farmě má příjem 92 500 dolarů.

Celou sezónu působí v AHL, kde se dělí o druhé místo ve statistikách s pěti čistými konty. V 28 duelech si drží průměr 2,30 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 92,1 procenta.

Rittich v minulé sezóně pomohl v extralize Mladé Boleslavi k historickému postupu do semifinále play off. Před mistrovstvím světa v Rusku se zapojil i do přípravy národního týmu, ale v zápase šanci nedostal.

V české extralize za dvě sezóny odchytal 81 utkání s průměrem 2,78 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 90,9 procenta a šestkrát udržel čisté konto.

Reklama

Související témata: