Hlavní obsah

U hokejistů Los Angeles skončilo úspěšné duo Sutter, Lombardi

U hokejistů Los Angeles skončili po další nepovedené sezóně NHL trenér Darryl Sutter a generální manažer Dean Lombardi. Oba byli strůjci nejúspěšnější éry v historii Kings, která vyvrcholila ziskem Stanley Cupů v letech 2012 a 2014.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Darryl Sutter, dnes již bývalý kouč Los Angeles Kings.

Článek

Sutter s Lombardim byli odvoláni v rámci velkých změn ve vedení klubu. Prezidentem zodpovědným za veškeré sportovní i obchodní operace byl jmenován Luc Robitaille, jedna z legend klubu. Viceprezidentem a novým generálním manažerem se stal další bývalý kapitán Kings Rob Blake, jenž byl od roku 2013 Lombardiho asistentem.

Suttera, s nímž spolupracoval už dříve v San Jose, angažoval Lombardi do role trenéra Los Angeles v prosinci roku 2011. Hned v první sezóně dovedl kanadský kouč Kings k prvnímu Stanley Cupu v klubové historii, ačkoli jeho svěřenci prošli do play off až z osmého místa v Západní konferenci.

Tento úspěch hokejisté Los Angeles zopakovali v roce 2014, ale od té doby vyhráli už pouze jeden zápas play off. Letos obsadili Kings ve čtrnáctičlenné tabulce Západní konference desáté místo.

Sutter opouští Los Angeles jako trenér s největším počtem vítězství v historii klubu (225), Lombardi je nejúspěšnějším a nejdéle sloužícím generálním manažerem.

Reklama

Související témata: