Hlavní obsah

Kouč šampiónů se vrací! Hokejisty Dallasu znovu povede Hitchcock

Dallas

K hokejistům Dallasu se 15 let po vyhazovu vrací trenér Ken Hitcchcock. Nahradil Lindyho Ruffa, kterému vedení Stars po nepovedené sezóně neprodloužilo smlouvu.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Hokejový trenér Ken Hitchcock se usmívá poté, co byl na tiskové konferenci představen jako nový kouč Dallas Stars. Hitchcock se vrací do klubu, s kterým v roce 1999 získal Stanley Cup. V NHL vedl rovněž Philadelphii Flyers, Columbus Blue Jackets a St. Louis Blues.

Článek

Pětašedesátiletý Hitchcock v Dallasu působil sedm sezón a v roce 1999 mužstvo dovedl k dosud jedinému zisku Stanleyova poháru. Bylo to tehdy jeho první angažmá v roli hlavního kouče a během něj s týmem pětkrát za sebou ovládl Pacifickou divizi, finále NHL hrál i v roce 2000. Po nuceném odchodu v průběhu sezóny 2001/02 pracoval ve Philadelphii, Columbusu a naposledy v St. Louis, kde byl v únoru ve své šesté sezóně u Blues odvolán.

Hitchcock má za sebou v NHL 20 sezón a s počtem 781 vítězství jeho týmů mu patří čtvrté místo v historickém pořadí jen o jednu výhru za třetím Alem Arbourem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články