Hlavní obsah

Montreal - NY Rangers 4:3 po prodl.Stav série 1:1Skvělý Plekanec pomohl Montrealu k výhře, obhájce z Pittsburghu také nezaváhal

New York
Aktualizováno

Tomáš Plekanec se probudil v pravý čas. Po nepříliš povedené sezóně z pohledu osobních statistik se výborným výkonem prezentoval v druhém zápase play off proti Rangers. Gólem 18 sekund před koncem třetí třetiny poslal zápas do prodloužení, ve kterém vystřelil domácím sladkou tečku Alexander Radulov. Obhájce trofeje lorda Stanleyho z Pittsburghu zatím kráčí úvodními zápasy přesvědčivě a ani napodruhé nedal šanci Columbusu.

Foto: ČTK

Tomáš Plekanec se raduje z vyrovnávacího gólu v zápase play off s NY Rangers.

Článek
Fotogalerie

Pikantní souboj dlouhodobě možná dvou nejlepších gólmanů zámořské NHL sledují diváci v sérii mezi Montrealem a NY Rangers. Přesto to v druhém zápase na ledě Montrealu úplně jejich večer nebyl a narozdíl od prvního duelu se tentokrát radoval kanadský reprezentant Carey Price.

Velkou měrou se o to přičinil český útočník ve službách tradiční hokejové bašty Tomáš Plekanec. Nejprve si připsal přihrávku u Byronova gólu na 2:1 a poté byl hlavním aktérem jednoho z rozhodujících momentů v zápase. Domácí byli blízko druhé porážky na vlastním ledě, při power play se štěstím udrželi kotouč v útočném pásmu soupeře, který se nakonec dostal až na pravé křídlo k Alexandru Radulovovi, jenž rychle rozehrál před branku, kde našel šikovně číhajícího Plekance, který poslal utkání do prodloužení.

V něm se pak prosadil druhý hrdina zápasu. Právě ruský "enfant terrible" se v devatenácté minutě prodloužení prosadil v důrazném souboji před brankou a dokonal tak svůj tříbodový večer. Společně s Plekancem tak byli hlavními strůjci prvního vítězství v sérii, která se za nerozhodného stavu přesouvá do New Yorku.

Zatím výsledkově nejjednoznačněji vypadá série mezi Tučňáky z Pittsburghu a Columbusem. Domácí jsou efektivnější, daří se oporám a znovu dobře chytal zkušený Marc-Andre Fleury. I v druhém utkání přestříleli Modrokabátníci své hostitele (40:32), přesto se opět prosadili jen jednou.

Ustřední postavou zápasu se stal Sidney Crosby, který jednu branku dal a na další dvě nahrával, přičemž jeho úvodní trefa byla zároveň jubilejní padesátou brankou kanadské hvězdy v play off. Columbus, který budil hrůzu hlavně před polovinou soutěže, kdy držel úžasnou sérii zápasů bez porážky, by potřeboval dostat do prosincové pohody gólmana Bobrovského, který zatím zaostává za svým kanadským protějškem.

Překvapivý vývoj má zatím série mezi Minnesotou a St.Louis. I druhý zápas totiž dokázali svěřenci trenéra Mikea Yea vyhrát a opět o gól. Jedinou kosmetickou úpravou bylo to, že tentokrát nešel zápas do prodloužení. O vítězný gól se postaral Jaden Schwartz. Čtyřiadvacetiletý mládežnický reprezentant Kanady si na svoji chvíli počkal až do osmnácté minuty třetí třetiny, kdy se krásně prosadil střelou z mezikruží.

Pochvalu opět zaslouží také brankářská jednička Bluesmanů Jake Allen. Pokud se čekalo, že práve tady bude možná rozhodující rozdíl mezi oběma týmy ve prospěch Devana Dubnyka, tak tomu v úvodních zápasech zatím nebylo. St.Louis se tedy do svého Sccotrade Center stěhuje ve výborné pozici.

V posledním pátečním zápase prvního kola play off se střelecky prosadil i nejproduktivnější hráč základní části Conor McDavid. Velkým paradoxem je, že obě branky zápasu padly v oslabení. Ještě před McDavidem se totiž stejný kousek povedl jeho spoluhráči ze čtvrté formace Edmontonu Zacku Kassianovi.

Olejáři tentokrát jasně přehráli loňského finalistu NHL a přestříleli ho více než dvojnásobně. Po kvalitním výkonu se tak mohou těšit z první výhry a vyrovnání stavu série na 1:1.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 2. zápasy:
Montreal - NY Rangers 4:3 v prodl. (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky: 5. Petry, 16. Byron (Plekanec), 60. Plekanec, 79. Radulov - 14. Grabner, 30. Nash, 35. Zuccarello. Střely na branku: 58:38. Diváci: 21288. Hvězdy zápasu: 1. Radulov (Montreal), 2. Lundqvist (NY Rangers), 3. Plekanec (Montreal). Stav série: 1:1
Pittsburgh - Columbus 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 9. Crosby, 28. Guentzel, 43. Malkin, 60. Hörnqvist - 27. Saad. Střely na branku: 32:40. Diváci: 18622. Hvězdy zápasu: 1. Crosby, 2. Fleury, 3. Guentzel (všichni Pittsburgh). Stav série: 2:0
Západní konference - 2. zápasy:
Minnesota - St. Louis 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 38. Parise - 24. Edmundson, 58. Schwartz. Střely na branku: 24:22. Diváci: 19404. Hvězdy zápasu: 1. Schwartz (St. Louis), 2. Parise (Minnesota), 3. Pietrangelo (St. Louis). Stav série: 0:2
Edmonton - San Jose 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 21. Kassian, 51. McDavid. Střely na branku: 36:16. Diváci: 18347. Hvězdy zápasu: 1. Kassian, 2. Talbot, 3. McDavid (všichni Edmonton). Stav série: 1:1

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články