Hlavní obsah

Ottawa - Boston 4:3 PPStav série 1:1Pastrňák s Frolíkem bodovali, favorit z Chicaga nepřekonal Rinneho ani podruhé

New York

Hokejisté Ottawy předvedli parádní obrat v druhém zápase série s Bostonem. V třetí třetině se vyhrabali ze stavu 1:3 a v prodloužení rozhodl zkušený obránce Dion Phaneuf, jenž byl ústřední postavou zápasu. Bod si připsal u gólu Bergerona český útočník Medvědů David Pastrňák. Pekka Rinne už 120 minut nepustil gól proti velkému favoritovi z Chicaga. Blackhawks tentokrát utržili doma debakl 0:5 a budou mít co dělat, aby nad v euforii hrajícími Predátory začali vítězit.

Foto: Sport.cz

Pekka Rinne byl opět ústřední postavou Nashvillu v utkání se Chicagem.

Článek
Fotogalerie

Stejně jako první utkání v Ottawě byl i druhý duel mezi Senátory a hostujícími Bruins velmi vyrovnaný. A nebylo daleko k tomu, aby si mužstvo českých reprezentantů Davida Krejčího a Davida Pastrňáka vezlo do TD Garden dvě vítězství.

Zajímavé věci se děly ale až od druhé třetiny a prsty v tom měl i ve výborné formě hrající David Pastrňák. Rodák z Havířova na konci druhé třetiny vystřelil z levé strany na branku, puk si ve vzduchu ještě našel hvězdný Patrice Bergeron a lehkou tečí poslal hosty už do dvougólového náskoku.

Pak už ale začal tvrdit muziku Dion Phaneuf. Člen elitního obranného páru je spíše tím defenzivnějším ve dvojici se Švédem Karlssonem, v tomto zápase tomu však bylo naopak. Ve třetí části zápasu zařídil přihrávkami srovnání na 3:3 a v prodloužení si střelou příklepem řekl jasně o jmenování první hvězdou zápasu. Série se tedy přesouvá na americké území za vyrovnaného stavu.

K velké senzaci se možná schyluje v soubojích Chicaga s Nashvillem. Perfektně se na start play off připravil finský gólman Predátorů Pekka Rinne, který ani v druhém zápase nepustil za svá záda jediný kotouč. Chvála ovšem musí zaznít na práci celého týmu, v druhém utkání byli hosté vyrovnaným soupeřem i po herní stránce a nedovolili Blackhawks zahájit drtivé ofenzivní nájezdy

Hráči Nashvillu si branky rozložili do všech třetin a hlavní útočnou zbraní byl především centr první formace Ryan Johansen, který si připsal tři body. Na jeho gólu ve třetí třetině se druhou asistencí podílel i Rinne, který tak k fantastické druhé nule za sebou přidal i asistenci.

Washington, řazený odborníky na jednoho z největších favoritů letošního ročníku si opět vyzkoušel prodloužení. Oproti prvnímu utkání se tentokrát prosadili střelecky i dvě největší hvězdy v nabitém kádru Capitals. Alexander Ovečkin vyrovnával z přesilovky na 1:1. Jeho švédský kolega Nicklas Bäckström si svůj příspěvek schoval až do třetí třetiny, kdy se k němu po skvělé práci Orlova dostal odražený puk, který už neměl problém dostat do sítě.

Co to ale nakonec bylo platné, když všechny hvězdy domácích zastínil finský mladíček Kasperi Kapanen. Dvacetiletý zajíc, který se během roku pohyboval spíše na farmě kanadského celku se prosadil střelecky už ve druhé třetině, ještě důležitější trefu si ale připsal v druhém prodloužení, kam zápas nakonec dospěl. Člen čtvrté formace hostů se tak díky trefě z 92. minuty zápasu určitě dnes dostane na přední stránky kanadských sportovních deníků.

Jedinou kapkou na vítězství Toronto tak zůstává zranění českého obránce Romana Poláka, jenž si přivodil ošklivě vypadající zranění nohy a ze zápasu musel odstoupit.

V posledním utkání sobotního programu play off si druhé vítězství zapsali hokejisté Anaheimu. Ačkoliv je hosté z Calgary přestříleli a po nepovedeném úvodu se i díky Michaelu Frolíkovi vrátili do zápasu, první výhru v sérii s Kačery to nepřineslo.

O osudu utání rozhodl pět minut před koncem z přesilové hry Ryan Getzlaf, který se z početní výhody prosadil i v úvodním duelu. Zápas tak výsledkově kopíroval první představení v Honda Center. V této sérii zatím favorit potvrzuje své postavení po základní části.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 2. zápasy:
Ottawa - Boston 4:3 v prodl. (0:0, 1:3, 2:0 - 1:0)
Branky: 31. MacArthur, 46. Wideman, 48. Brassard, 62. Phaneuf - 30. Stafford, 33. Schaller, 37. Bergeron (Pastrňák). Střely na branku: 29:29. Diváci: 18 629. Hvězdy zápasu: 1. Phaneuf, 2. MacArthur, 3. Karlsson (všichni Ottawa). Stav série: 1:1
Washington - Toronto 3:4 ve druhém prodl. (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 24. Ovečkin, 32. Carlson, 53. Bäckström - 35. a 92. Kapanen, 18. Van Riemsdyk, 40. Rielly. Střely na branku: 50:51. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Kapanen (Toronto), 2. Bäckström (Washington), 3. Rielly (Toronto). Stav série: 1:1
Západní konference - 2. zápasy:
Chicago - Nashville 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Branky: 4. Ellis, 23. Zolnierczyk, 33. Sissons, 54. Johansen, 59. Fiala. Střely na branku: 30:29. Diváci: 22 175. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Johansen, 3. Ellis (všichni Nashville). Stav série: 0:2
Anaheim - Calgary 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 4. Silfverberg, 7. Rakell, 56. Getzlaf - 19. Backlund (Frolík), 28. Monahan. Střely na branku: 29:37. Diváci: 17 271. Hvězdy zápasu: 1. Getzlaf, 2. Rakell, 3. Montour (všichni Anaheim). Stav série: 2:0

Reklama

Související témata: