Hlavní obsah

Ottawa - Boston 2:3 PPStav série 3:2Pastrňák skóroval, jeho Boston ještě živí naději

Krok od vyřazení z letošího ročníku play off byli Bostonští Medvědi. V pátém zápase vyrovnané série s Ottawou pomohl hostům opět bodově aktivní David Pastrňák, který se v sérii znovu prosadil, i proto má tým kolem mladého českého útočníka stále šanci.Vítězný gól Bostonu vstřelil v prodloužení Sean Kuraly.

Foto: ČTK

David Pastrňák (vpravo) skóruje v pátem zápase série play off s Ottawou.

Článek
Fotogalerie

Zatím asi nejvyrovnanější sérii bojů o Stanley Cup vidí fanoušci mezi Ottawou a Bostonem. Všechna utkání zatím skončila vítězstvím jednoho celku o branku, hned třikrát se prodlužovalo. V pátém zápase měli ale k vítězství od začátku blíž borci z kanadského města. Ti však nedokázali využít rychlého vedení 2:0.

Hrdinou zápasu se pak stal 24 letý Sean Kuraly. Člen čtvrté formace totiž vstřelil jak vyrovnávácí, tak i rozhodující gól v prodloužení. Velkým paradoxem pak zůstává, že Kurály, který odehrál v celé soutěží pouze 11 utkání vystřílel Bostonu vítězství, aniž by se kdy předtím v NHL vůbec trefil. "Puk se mi odrazil přímo na hokejku. Takové štěstí nemá člověk každý den, ale dnes jsem ho měl. Je to skvělý pocit. Byl to dobrý zápas, splnili jsme úkol, s kterým jsme sem přijeli, a zůstáváme dál ve hře," radoval se Kuraly, který odehrál první dvě utkání série místo zraněného Davida Krejčího, ale v dalších dvou zůstal pouze mezi náhradníky. V pátek se do sestavy vrátil, když pro změnu nahradil Ryana Spoonera, jenž nebyl stoprocentně v pořádku. Velkou měrou se na osudu utkání podílel i havířovský rodák David Pastrňák, který uprostřed utkání zahájil svojí brankou obrat v zápase.

Druhou extrémně vyrovnanou sérií je možná trochu překvapivě ta, ve které se představuje Washington a Toronto. Mladý a velmi nezkušený kanadský tým zle zatápí hvězdám z hlavního města Spojených států a čtvrtý z pěti zápasů dovedl do prodloužení.

V něm se trošku víc štěstí přiklonilo na stranu favorita hlavně díky Justinu Williamsovi. Kanadský veterán je v sérii velmi efektivní  a zatím je právě on jedním z hráčů, kteří pomáhají Capitals v play off vůbec nejvíce. "V první chvíli jsem si nebyl jistý, jestli to prošlo do branky. Ale pak jsem viděl Markuse Johanssona, jásajícího se zdviženýma rukama, tak mi to došlo," popsal Williams, který se může v play off pochlubit zajímavou bilancí v zápasech číslo 5 až 7. Odehrál jich už 44 a zaznamenal v nich 36 bodů za 16 gólů a 20 asistencí.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápasy:
Ottawa - Boston 2:3 v druhém prodl. (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 0:1)
Branky: 12. Stone, 21. Pageau - 38. a 91. Kuraly, 29. Pastrňák. Střely na branku: 43:39. Diváci: 19 209. Hvězdy zápasu: 1. Kuraly, 2. Pastrňák (oba Boston), 3. Pageau (Ottawa). Stav série: 3:2
Washington - Toronto 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 19. Oshie, 62. Justin Williams - 27. Matthews. Střely na branku: 28:25. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Justin Williams, 2. Holtby (oba Washington), 3. Andersen (Toronto). Stav série: 3:2

Reklama

Související témata: