Hlavní obsah

To je tvrďák. Útočník dohrál sezónu NHL i s přetrženými vazy

San Jose

Taková touha porvat se o úspěch se jen tak nevidí. Hokejový útočník Joe Thornton ze San Jose odehrál poslední čtyři zápasy v sezóně NHL s přetrženými vazy v levém koleně. Vyřazení hokejistů Sharks z play off nezabránil a nyní ho čeká operace.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Útočník Joe Thornton ze San Jose odehrál poslední čtyři zápasy v sezóně NHL s přetrženými vazy v levém koleně.

Článek

Sedmatřicetiletý Kanaďan se zranil 2. dubna v utkání ve Vancouveru a vynechal pak poslední tři zápasy základní části a úvodní dva v play off. Ani přetržený přední zkřížený vaz a stejně poškozený vnitřní postranní vaz mu ale nezabránily v tom, aby ještě zasáhl do série proti Edmontonu v bojích o Stanley Cup.

"Nikdy jsem neviděl nikoho hrát s přetrženým předním a postranním vazem. S takovým odhodláním jsem se ještě nesetkal," konstatoval trenér San Jose Peter DeBoer.

Olympijský šampión a dvojnásobný vítěz Světového poháru Thornton se v létě může stát nechráněným volným hráčem, nad jeho dalším působením v San Jose tak visí otazník.

V týmu Sharks letos odehrál dvanáctou sezónu a nasbíral v ní 50 bodů za sedm gólů a 43 přihrávek, v play off i se zraněním přidal dvě asistence. V zámořské lize předtím hrál také za Boston, na hranici 50 kanadských bodů v sezóně NHL se dostal pošestnácté v kariéře.

Reklama

Související témata: