Hlavní obsah

Ovečkin a Crosby jdou proti sobě. Napíšou díl číslo 60!

Washington/Praha

Dvě hokejové bašty narazí proti sobě v play off NHL ve druhém kole. Pittsburgh, které vede Sidney Crosby a Washington s Alexandrem Ovečkinem. Střet dvou hvězd, které budí vždy zvýšený zájem. Rus má Kanaďanovi co oplácet. Ve vyřazovacích bojích kanadsko-americké soutěže se potkali v roce 2009 a 2016, pokaždé se radoval kapitán Tučňáků.

Foto: Profimedia.cz

Alexander Ovečkin a Sidney Crosby během letošního Utkání hvězd.

Článek

Soupeři na ledě, ale jinak kamarádi. „Jsme nejlepší přátelé, několikrát byl v mém domě," odpověděl s úsměvem pro nhl.com Ovečkin na otázku, zda si jsou s Crosbym blízcí.

Za pár hodin se potkají v boji o Stanley Cup potřetí. Společně vkročili do nejslavnější hokejové ligy světa v sezóně 2005/2006. Od začátku oba píšou silný příběh plný emocí a dovedností. „Respektujeme jeden druhého," řekl už ve vážnějším tónu ruský střelec. „Je to bitva mezi mnou a jím, to je skvělé. Myslím, že to baví nás, média, fanoušky. Ale teď to není o nás, hlavní je Pittsburgh a Washington," nechal se slyšet kapitán Capitals.

V základní části Kanaďan skončil druhý v bodování. Odehrál 75 zápasů, ve kterých si připsal 44 gólů a 45 asistencí. Rus byl jedenadvacátý s bilancí 33 branek a 36 přihrávek z 82 utkání.

„Dvakrát jsme neuspěli, série jsme prohráli v šestém a sedmém zápase, ale to je minulost, tím se nemůžeme trápit. Víme, že hrajeme proti kvalitnímu týmu, který je obhájcem. Pokud chceme postoupit dál, musíme je porazit," řekl Ovečkin větu, které se nedá odporovat.

Na poháry vede Crosby 2:0

„Dalo se čekat, že se dříve či později potkáme," přidal se Crosby, který se s Ovečkinem za svoji kariéru potkal podle nytimes.com celkem devětapadesátkrát. A to včetně NHL, olympiád, juniorských i seniorských světových šampionátů. Statistiky mluví jasně - 38 ku 21 pro Kanaďana, který slavil zisk Stanley Cupu už dvakrát. Rus ještě tuto hokejovou slast nezažil.

„Alex velmi dobře chápe, že zisk poháru musí být pro něj prioritou. Potřebuje ho získat, než nad jeho kariérou zapadne slunce," řekl trenér Capitals Barry Trotz. „Chceme konečně uspět," dodal Ovečkin, který je hrdý na svoji zem a svůj tým. Tak to má i jeho sok s velkým jménem.

Ať se na konci bude radovat ten či ten, bude jedno stále stejné. „On má svůj život, já mám svůj život, nic se nemění," dodal Ovečkin. V následujicích dnech ale bude na ledě horko, jde o hodně. Série startuje v pátek.

Kdo postoupí do dalšího kola v play off NHL?
Washington s Ovečkinem
49,6 %
Pittsburgh s Crosbym
50,4 %
Celkem hlasovalo 1493 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články