Hlavní obsah

Obrovské lákadlo pro plzeňského odchovance! Má namířeno do Montrealu, píší v Rusku

Praha

Oficiální to sice ještě není, ruská hokejová média to však mají za takřka hotovou věc. Portál rsport.ru dnes přišel s informací, že český hokejový obránce Jakub Jeřábek má po roce stráveném v Podolsku v Kontinentální lize namířeno do slavné NHL. Pětadvacetiletý plzeňský odchovanec je prý podle zdrojů zmíněného webu domluvený s Montrealem Canadiens.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Jakub Jeřábek.

Článek

„Kuba zvažuje různé možnosti, není tajemstvím, že jednou z variant je i NHL. Ale do konce dubna má smlouvu v Podolsku," řekl pro hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Na začátku května by tedy mohlo být jasněji, zda-li se Jeřábek stane klubovým spoluhráčem Tomáše Plekance. NHL je pro konstruktivního obránce velkým snem a možnost zabojovat o místo v prvním týmu jednoho z nejslavnějších hokejových klubů světa pak obrovským lákadlem.

Jeřábek, jenž aktuálně bojuje o účast na svém druhém světovém šampionátu (v sobotním přípravném zápase v Německu si poranil rameno), zažil po přestupu z Plzně parádní premiérovou sezónu v Kontinentální lize.

Vylepšený kontrakt v Podolsku nepodepsal

V dresu Podolsku posbíral v 59 zápasech 34 kanadských bodů za pět branek a 29 asistencí, díky čemuž se stal pátým nejproduktivnějším obráncem celé soutěže. I díky němu se moskevský klub poprvé v historii dostal do play off KHL.

Vedení klubu mu sice předložilo vylepšenou nabídku k prodloužení kontraktu, k jeho podpisu ale nedošlo. I v Podolsku si totiž uvědomují, že laso z NHL se odmítá jen těžko.

Reklama

Související témata: