Hlavní obsah

Nashville - St. Louis 3:1Stav série 2:1Sobotka zatápěl obraně Nashvillu, Blues přesto padli

Nashville
Aktualizováno

Jediným českým hokejistou, který v noci na pondělí zasáhl do bojů o Stanleyův pohár, byl Vladimír Sobotka. Odchovanec Slavie byl v souboji s Nashvillem hodně vidět a dokonce si připsal jednu asistenci, jeho St. Louis však přesto prohrálo 1:3. Sobotkův spoluhráč Dmitrij Jaškin, gólman Nashvillu Marek Mazanec a útočník Anaheimu Ondřej Kaše zůstali jen mezi náhradníky.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Vladimír Sobotka (71) v rozpravě se spoluhráčem ze St. Louis Alexem Pietrangelem (27).

Článek

Střetnutí mezi Nashvillem a St. Louis byla typická bitva v play off, kdy místo krásných akcí padaly spíše ušmudlané góly.

První branku vstřelil po deseti minutách hry obránce domácího Nashvillu Ryan Ellis, pro něhož to byla už třetí trefa ve vyřazovací části. Šestadvacetiletý Kanaďan uspěl se střelou zpoza kruhů, která si přes chumel hráčů našla cestu až do sítě.

Dvougólový náskok zařídil Predátorům zkraje prostřední části tvrďák Cody McLeod poté, co svůj předchozí pokus chytře dorazil zpoza brány o beton Jakea Allena.

Hosté čekali na svůj gól více než polovinu klání. Sobotka vybojoval kotouč, vyvezl ho zpoza brány, přihrál Alexovi Pietrangelovi a jeho střelu i s trochou štěstí tečoval Alexander Steen přesně k tyči Rinneho brány.

První vážnější šanci třetí třetiny měli hosté, když aktivní Sobotka přihrál od pravého mantinelu Robertu Bortuzzovi, jenž vzápětí napálil tyč.

A tak uspěli na druhé straně hráči ve žlutých dresech, konkrétně Roman Josi. A opět se Predátoři radovali po skryté střele od modré čáry.

Svěřenci Petera Lavioletta se pak v závěru ubránili šestici hráčů St. Louis, mezi nimiž nechyběl Vladimír Sobotka, a snížili tak stav série na 1:2.

Anaheim uspěl v Edmontonu

Stejné skóre je po třech utkáních také v sérii mezi Anaheimem a Edmontonem, protože i Kačerům se podařilo v noci na pondělí snížit náskok domácí Olejářů. A nutno podotknout, že vývoj zápasu byl dost divoký.

Hosté si nejprve vypracovali tříbrankové vedení už během první třetiny po trefách Rakella, Silfverberga a Getzlafa. Za domácí stihl před první sirénou ještě snížit Patrick Maroon a po změně stran se Edmonton dokonce dočkal vyrovnání. Na 3:3 upravil skóre Connor McDavid parádní individuální akcí zakončenou povedenou střelou do horního růžku. Kačeři však dalšími třemi góly dotáhli střetnutí k výhře 6:3.

2. kolo play off NHL:
Západní konference - 3. zápasy:
Nashville - St. Louis 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 11. Ellis, 23. McLeod, 55. Josi - 33. Steen (Sobotka). Střely na branku: 34:23. Diváci: 17.220. Hvězdy zápasu: 1. Ellis, 2. Josi, 3. Rinne (všichni Nashville). Stav série: 2:1.
Edmonton - Anaheim 3:6 (1:3, 2:1, 0:2)
Branky: 20. Maroon, 22. Slepyšev, 29. McDavid - 6. a 45. Silfverberg, 1. Rakell, 12. Getzlaf, 30. Wagner, 51. Kesler. Střely na branku: 27:28. Diváci: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. Silfverberg, 2. Getzlaf, 3. Lindholm (všichni Anaheim). Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.