Hlavní obsah

Pittsburgh - Washington 2:3 PPStav série 2:1Bez Crosbyho to nešlo! Otřesený kapitán Tučňáků odstoupil, Ovečkin a spol. urvali první bod

Pittsburgh
Aktualizováno

Hokejisté Washingtonu zvítězili v pondělním třetím utkání semifinále Východní konference play off NHL na ledě Pittsburghu 3:2 v prodloužení a snížili stav série na 1:2 na zápasy. Nejúspěšnější tým základní části soutěže si vybudoval dvougólový náskok, ale obhájci titulu ještě stačili v průběhu 48 vteřin závěrečné třetiny zásluhou Jevgenije Malkina a Justina Schultze při hře bez brankáře vyrovnat a vynutili si prodloužení. V něm rozhodl v přesilové hře o vítězství hostů Kevin Shattenkirk.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin (vlevo) spěchá pogratulovat střelci vítězné trefy Kevinu Shattenkirkovi.

Článek
Fotogalerie

Tým z Pensylvánie utrpěl v sérii první prohru a navíc přišel o kapitána a hlavní hvězdu Sidneyho Crosbyho, jehož v kariéře trápí otřesy mozku. Tentokrát po krosčeku zadáka Matta Niskanena do hlavy již v 6. minutě ze zápasu odstoupil. Americký zadák Capitals vyfasoval za svůj zákrok trest na pět minut a do konce utkání.

Otřesený Crosby chvíli zůstal ležet na ledě, pak za doprovodu lékaře odjel po svých na střídačku a odešel do kabiny. Zpět do zápasu už se nevrátil, stejně tak Conor Sheary, jenž dohrál na začátku druhé třetiny po srážce se spoluhráčem Patricem Hörnqvistem.

"Nemáme žádné aktuální informace o zdravotním stavu našich zraněných hráčů, moudřejší budeme až po lékařských vyšetřeních," uvedl po zápase trenér Pittsburghu Mike Sullivan. "Samozřejmě doufáme, že to nebude nic vážného. Ale myslím, že tenhle tým má takový charakter a je natolik dobrý, aby se dokázal s případnou absencí zraněných hráčů vypořádat. Ukazovali jsme to celou sezónu, ukázali jsme to i dnes a budeme to ukazovat i dál," prohlásil Sullivan. Čtvrtý duel je na programu ve středu znovu v Pittsburghu.

Hosty poslal do vedení ve 14. minutě Nicklas Bäckström v dvojnásobné přesilovce. V polovině třetí třetiny zvýšil na 2:0 Jevgenij Kuzněcov. Jenže na začátku 59. minuty snížil  Malkin a za dalších 48 sekund při pokračující hře 6 na 5 vyrovnal obránce Schultz.

Ve hře i video

Capitals se ale ze ztráty dvougólového vedení dokázali vzpamatovat. Pomohl jim domácí obránce Trevor Daley, který byl hned v úvodu prodloužení vyloučen za držení a nabídnutou přesilovou hru po 33 sekundách přetavil ve vítězný gól obránce Shattenkirk, který překonal Marca-Andreho Fleuryho přesnou střelou švihem z mezikruží.

"Dneska to pro nás byla obrovská zkouška. A my v ní obstáli," radoval se střelec vítězného gólu, který byl při rozhovoru po dopoledním rozbruslení ještě očividně frustrovaný z porážky 2:6 v druhém utkání. "Teď už se samozřejmě cítím úplně jinak než ráno. Myslím, že jsme se o hodně zlepšili, a musíme udělat všechno pro to, abychom si to přenesli i do příštího zápasu," řekl Shattenkirk.

V utkání sehrála důležitou roli i rozhodnutí rozhodčích u videa. Po 65 sekundách druhé třetiny totiž vyrovnal Chris Kunitz na 1:1. Sudí nejprve gól uznali a potvrdili ho i poté, co ze záznamu přezkoumali, že puk přešel čáru před tím, než Kunitz vyrazil brankovou konstrukci. Po protestu Capitals ale nakonec gól odvolali kvůli tomu, že Kunitz nedovoleně atakoval brankáře Bradena Holtbyho.

Výsledek zápasu 2. kola play off NHL - Východní konference:
Pittsburgh - Washington 2:3 v prodl. (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Branky: 59. Malkin, 59. Schultz - 14. Bäckström, 50. Kuzněcov, 64. Shattenkirk. Střely na branku: 30:33. Diváci: 18 625. Hvězdy zápasu: 1. Shattenkirk, 2. Bäckström (oba Washington), 3. Malkin (Pittsburgh). Stav série: 2:1.
Kanadské bodování play off NHL:
1.Malkin(Pittsburgh)815(4+11)
2.Kessel(Pittsburgh)812(4+8)
3.Crosby(Pittsburgh)811(4+7)
4.Guentzel(Pittsburgh)810(7+3)
5.Bäckström(Washington)910(4+6)
6.Getzlaf(Anaheim)79(5+4)
7.Oshie(Washington)99(3+6)
8.Silfverberg(Anaheim)78(6+2)
9.Ellis(Nashville)78(3+5)
10.Justin Williams(Washington)98(3+5)
37.Sobotka(St. Louis)85(2+3)
50.Pastrňák(Boston)64(2+2)
91.Plekanec(Montreal)63(1+2)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články