Hlavní obsah

Prodlouží se Jágrovo čekání na smlouvu? Florida stále nemá trenéra

Sunrise

Téměř po měsíci od odvolání Toma Rowea jsou hokejisté Floridy v NHL nadále bez trenéra a nějakou dobu to tak ještě zůstane. Jeho nástupce má být podle staronového generálního manažera Dalea Tallona, jenž má výběr na starosti, totiž jmenován nejdříve v polovině června. Otázkou je, zda se tím neprodlouží i čekání českého útočníka Jaromíra Jágra na případný nový kontrakt s Panthers.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Jaromír Jágr na střídačce Floridy.

Článek

Mezi dvanáctkou aspirantů figurují podle zámořských médií například nedávný kouč Montrealu Michel Therrien, bývalý útočník a nynější trenér univerzitního týmu Denveru Jim Montgomery či bývalý obránce Bob Boughner, dlouholetý kouč Windsoru v juniorské lize a asistent trenéra v Columbusu a naposledy v San Jose.

Tallon se na post generálního manažera vrátil po roce a vystřídal na něm Rowea, jenž si k této funkci přibral i vedení týmu ze střídačky po propuštění Gerarda Gallanta. S nástupem nového trenéra nespěchá, může ho podle svých slov nechat až na dny před draftem, který se uskuteční 23. června. "Jde to velmi dobře. A máme mnoho silných aspirantů. Necháme si na to dostatek času," prohlásil Tallon.

Někoho důrazného a férového

Velmi pečlivý je s ohledem na nemalé požadavky. "Jsme stále velmi mladým týmem, takže potřebujeme někoho s moderním přístupem, dobrého učitele s dobrou komunikací, který je důrazný, ale zároveň fér. Někoho, kdo takto mladé hráče usměrní na cestu, kterou potřebují, a bude vědět, jak o ně pečovat," nastínil Tallon.

Velká neznámá tak nyní stojí před Jágrem. Již dříve dal najevo touhu v NHL pokračovat i v příští sezoně. Druhý nejproduktivnější hráč historie ligy také naznačil, jak se mu zamlouvá hrát na slunné Floridě, nyní ale neví, pod jakým trenérem by to bylo a jak by případně zapadal do jeho koncepce.

Tallon mezitím prozradil, že se chystá jednat s Jágrovým agentem Petrem Svobodou během mistrovství světa, které začne dnes. "První otázka zní, jestli chce Jaromír hrát a pokračovat. Druhá otázka je, zda budeme schopni se dohodnout na smlouvě, která bude dávat smysl oběma stranám," uvedl Tallon.

Důležitým datem může být také 17. červen, kdy se uskuteční rozšiřovací draft. Při něm si nový tým NHL Vegas Golden Knights může vybrat z každého z dosavadních 30 celků ligy jednoho hráče pod smlouvou. Nejméně si musí vybrat 20 hokejistů. Jednotlivé kluby si budou chránit sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře nebo osm hráčů v poli a jednoho gólmana.

Reklama

Související témata: