Hlavní obsah

Ottawa - NY Rangers 5:4 PPOttawa je blízko finále konference

Washington
Aktualizováno

Hokejisté Ottawy udělali důležitý krok k postupu do finále Východní konference NHL, když i s pomocí uzdraveného kapitána Erika Karlssona zdolali New York Rangers 5:4 po prodloužení. Washington díky obratu ve třetí části snížil stav série s Pittsburghem na 2:3 a minimálně o jedno střetnutí si prodloužil sezónu.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Craig Anderson ohromil diváky parádním zákrokem při šanci Jimmyho Veseyho. Opakovaný záznam však ukázal, že gólman Ottawy chytil kotouč za brankovou čárou, takže Vesey se nakonec přece jen mohl radovat z gólu na 4:3.

Článek
Fotogalerie

Velice atraktivní podívanou byl duel mezi domácí Ottawou a New Yorkem Rangers. Stav série byl před zápasem vyrovnaný 2:2 a velmi vyrovnané bylo i samotné utkání.

Hosté se dostali po pěti minutách do dvoubrankového vedení díky gólu Jespera Fasta a nádherné střele zápěstím v podání Nicka Holdena.

Senátoři o minutu později snížili díky dorážce Marka Stonea, po změně stran pak vyrovnal Mike Hoffman, jenž byl na konci krásné kombinace z rychlého protiútoku, který rozjel Erik Karlsson, jenž se po zranění vrátil do sestavy. Švédský zadák zaznamenal v utkání dohromady tři body za stejný počet přihrávek.

Utkání přineslo také několik ušmudlaných gólů. Když Tom Pyatt poslal Ottawu do vedení 3:2, zřejmě ani on sám nevěděl, jak se nakonec puk dostal do sítě. Ještě bizarnější gól však vstřelil jeho spoluhráč Derrick Brassard, který v 59. minutě při hře v šesti srovnával na 4:4. Brassard napálil ze vzduchu odražený kotouč směrem k bráně, puk se následně odrazil od třech bránících hráčů Rangers, než se došoural za brankovou čáru.

V sedmé minutě prodloužení pak rozhodl Kyle Turris, k němuž se se štěstím odrazil puk po předchozí střele zablokované Girardim. Napodruhé už Turris prostřelil Lundqvista a Senátoři se tak radují z vedení 3:2 na zápasy.

Washington odvrátil první mečbol

Pittsburgh měl na ledě Washingtonu možnost ukončit sérii a po dvou třetinách k tomu bylo skutečně blízko. Tučňáci totiž vedli po parádním přesilovkovém ťukesu zakončeném Philem Kesselem 2:1.

Capitals však v závěrečné dvacetiminutovce třemi góly otočili na konečných 4:2 a snížili stav série na 2:3. Hostům nepomohl ani návrat Sidneyho Crosbyho, jenž nastoupil po jednozápasové pauze zaviněné otřesem mozku.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápasy:
Ottawa - NY Rangers 5:4 v prodl. (1:2, 2:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 7. Stone, 29. Hoffman, 29. Pyatt, 59. Brassard, 67. Turris - 5. Fast, 6. Holden, 38. McDonagh, 53. Vesey. Střely na branku: 37:33. Diváci: 19.082. Hvězdy zápasu: 1. Turris, 2. Brassard (oba Ottawa), 3. Vesey (NY Rangers). Stav série: 3:2.
Washington - Pittsburgh 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Branky: 20. Burakovsky, 43. Bäckström, 48. Kuzněcov, 48. Ovečkin - 11. Hagelin, 25. Kessel. Střely na branku: 32:22. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Bäckström, 2. Burakovsky, 3. Holtby (všichni Washington). Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: