Hlavní obsah

Nashville - St. Louis 3:1Stav série 4:2Hokejisté St. Louis se Sobotkou a Jaškinem vypadli s Nashvillem, Edmonton rozstřílel Ducks

Nashville/Praha
Aktualizováno

Hokejisté St. Louis s Vladimírem Sobotkou a Dmitrijem Jaškinem vypadli ve 2. kole play off NHL s Nashvillem. Po prohře 1:3 podlehli v celé sérii 2:4 na zápasy. Sobotka a Jaškin mohou nyní být teoreticky zájmu k dispozici reprezentaci na MS. Leon Draisaitl přispěl velkou měrou k vyrovnání série mezi Edmontonem a Anaheimem. Neměcký útočník si připsal pět bodů (3+2) a výrazně pomohl Olejářům deklasovat Ducks 7:1. O soupeři Nashvillu v konferenčním finále tak rozhodne až sedmý zápas.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Hokejisté týmu Nashville Predators vyhráli v bojích o Stanley Cup nad St. Louis Blues 3:1 a slaví postup do další fáze soutěže.

Článek
Fotogalerie

Predators, kteří při vstupu do play off vyřídili favorizované Chicago 4:0 v sérii, vyhráli doma i pátý zápas bojů o Stanley Cup. Jen jednou - v utkání číslo tři s Blackhawks - dostali před svými diváky víc než jeden gól. V neděli museli zápas otáčet, když už ve třetí minutě otevřel skóre Paul Stastny, který dorazil Tarasenkovu střelu za Rinneho záda.

Hned po 35 vteřinách prostřední části však srovnal Roman Josi po křižné přihráce Ekholma. Ve třetí třetině pak vítěznou branku obstaral Ryan Johansen po přečíslení s Arvidssonem. Obrat v závěru utkání dokonal Calle Järnkrok, jenž skóroval do prázdné branky.

Nashville proklouzl vůbec poprvé ve své historii od sezóny 1998/99, kdy vstoupil do ligy, až do konferenčního finále, přestože vyřazovací boje o Stanley Cup hrají Predátoři již podesáté.

Draisaitl řídil kanonándu Edmontonu

Oilers pod hrozbou vyřazení vlétli do zápasu jako uragán a po osmi minutách vedli na vlastním ledě již 3:0, když se dvakrát prosadil Leon Draisaitl a po něm ještě Kassian.

To nevydržel gólman Anaheimu Gibson a šel rovnou střídat. Jeho kolega Bernier se však také dlouho na ledě neohřál a už lovil puk ze své sítě. Neudržel Russellovu tvrdou střelu a Mark Letestu na dvakrát překonal nešťastného brankáře. V závěru prvního dějství zvýšil v přesilovce na 5:0 znovu Letestu.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili domácí stejně jako do předchozí. V čase 20:45 zvyšoval již na 6:0 Anton Slepyšev, když s Maroonem přečíslili obranu soupeře. Těsně před polovinou utkání skóroval i Anaheim. Fowler zavezl kotouč do útočnho pásma, předal jej Perrymu, který našel mezi kruhy volného Rakella, jenž neměl problém umístit puk do odkryté branky.

Střelecký účet zápasu uzavřel v další přesilové hře třetím gólem v utkání Draisaitl po Lučičově pasu. Syn rodáka z Karviné Petera Draisaitla se stal prvním hráčem Oilers, který vstřelil hattrick v play off od roku 2000, kdy se takto prezentoval Bill Guerin proti Dallasu. Jednadvacetiletý Němec je po Gretzkém druhým nejmladším hráčem Edmontonu, jemuž se třígólový večer v bojích o Stanley Cup podařil.

"Potřebovali jsme, aby to vzal někdo na sebe a on to zase udělal, jako celou sezónu. Vždy, když to nejvíc potřebujeme, tak takhle zazáří," chválil Draisaitla spoluhráč Milan Lučič, jenž svému kolegovi z útoku na dva ze tří gólů přihrál. "Věděli jsme, že pokud prohrajeme, znamená to konec. To nás semklo a podali jsme všichni výborný výkon. Nebezpečné byly všechny čtyři formace," kontroval Draisaitl.

Rozhodující sedmé utkání se uskuteční v noci ze středy na čtvrtek v Honda Center aréně.

2. kolo play off NHL
Západní konference - 6. zápas
Nashville - St. Louis 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky: 21. Josi, 44. Johansen, 59. Järnkrok - 3. P. Stastny. Střely na branku: 18:24. Diváci: 17.240. Hvězdy zápasu: 1. Johansen, 2. Arvidsson, 3. Rinne (všichni Nashville). Konečný stav série: 4:2.
Edmonton - Anaheim 7:1 (5:0, 2:1, 0:0)
Branky: 3., 8. a 36. Draisaitl, 12. a 19. Letestu, 9. Kassian, 21. Slepyšev - 29. Rakell. Střely na branku: 35:35. Diváci: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. Letestu, 3. Talbot (všichni Edmonton). Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.