Hlavní obsah

Brankář Bishop podepsal v NHL šestiletou smlouvu s Dallasem

Hokejový gólman Ben Bishop podepsal v NHL šestiletou smlouvu s Dallasem, který ho získal z Los Angeles. Brankář, který se mohl stát 1. července nechráněným volným hráčem, si díky novému kontraktu vydělá celkem 29,5 miliónu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Ben Bishop ještě v dresu LA Kings

Článek

Třicetiletý rodák z Denveru připustil, že za dlouholetou dohodou stojí i fakt, že se vrátil do známého prostředí. V sezóně 2004/05 chytal za Texas Tornado v NAHL a chodil na školu ve Friscu, jen necelých pět kilometrů od místa, kde mají Stars tréninkové zázemí.

"Chcete jít tam, kde mají tým s šancí vyhrát. A kde je hezké město. Dallas tohle splňuje v obou ohledech. Díky tomu, že jsem hrál za Tornado, vím, že je město fajn a že jsou tady dobří fanoušci. Takže pro mě bylo snadné podepsat smlouvu právě tady," uvedl Bishop.

Dvojnásobný finalista Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana NHL působil v Los Angeles od únorové výměny z Tampy Bay, v jejímž dresu si v roce 2015 zahrál finále Stanley Cupu. Chytal také za Ottawu a St. Louis. V poslední sezóně nastoupil do 39 utkání, v průměru inkasoval 2,54 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 91 procent. Jednou udržel čisté konto.

V Dallasu by se Bishop měl stát týmovou jedničkou. Stars dosud spoléhali na finskou dvojici Kari Lehtonen, Antti Niemi, kteří však byli v základní části druzí nejhorší v NHL v průměru obdržených branek na zápas (3,17) a úplně nejhorší v procentuální úspěšnosti zásahů (89,3).

Reklama