Hlavní obsah

Nashville - Anaheim 2:1Stav série 2:1Nashville otočil třetí semifinále a vede sérii s Anaheimem

Nashville

Hokejisté Nashvillu zůstávají na domácím ledě v letošních bojích o Stanley Cup neporažení. Ve třetím semifinálovém duelu doma otočili duel s Anaheimem a po vítězství 2:1 se stejným skóre ujali vedení v sérii.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Hokejisté Nashvillu slaví domácí vítězství nad Anaheimem ve třetím semifinále play off.

Článek

Predátoři mají letos v play off doma skóre na zápasy 6:0, celkově ve vyřazovacích bojích už na svém ledě vyhráli deset zápasů za sebou.

Vedení ve třetím semifinálovém duelu se však ujal Anaheim, když Corey Perry ve druhé třetině při přesilové hře překvapil střelou z ostrého úhlu brankáře Pekku Rinneho, který si puk srazil do své brány.

Domácí přitom byli od začátku aktivnější, během prvních dvou třetin přestříleli soupeře 28:13. Radosti se ale dočkali až po druhé přestávce, kdy srovnal svým šestým gólem v play off Filip Forsberg. Nejprve vybojoval puk u mantinelu a pak pohotovou dorážkou překonal brankáře Johna Gibsona, jenž předtím likvidoval pokus Ryana Ellise.

Necelé tři minuty před koncem pak při zbytečném vyloučení Chrise Wagnera dokonal obrat v přesilovce Roman Josi. Švýcarský obránce měl před sebou prakticky prázdnou bránu, puk se k němu dostal poté, co se střela Mattiase Ekholma odrazila od clonícího Viktora Arvidssona. Brankář Gibson už se nestihl přesunout a proti Josiho dorážce neměl nárok.

Západní konference play off NHL - 3. zápas:
Nashville - Anaheim 2:1 (stav série 2:1).

Reklama

Související témata: