Hlavní obsah

Ottawa - Pittsburgh 2:3Stav série 2:2Crosby režíroval výhru Tučňáků, ti ve finále Východní konference srovnali

Ottawa
Aktualizováno

Hokejisté PItsburghu srovnali stav finále Východní konference NHL na 2:2. Ve čtvrtém utkání série se blýskla zejména hlavní hvězda Tučňáků Sidney Crosby, která jeden gól dala a na jeden přihrála. Obhájce Stanley cupu se rychle vzpamatoval ze středečního debaklu a vrátí sérii do USA za nerozhodného stavu.

Foto: ČTK

Sidney Crosby (vlevo) oslavuje s brankářem Mattem Murrayem vítězství ve čtvrtém zápase finále Východní konference NHL s Ottawou.

Článek

Hokejisté Ottawy nevyužili výhody domácího hřiště ve čtvrtém utkání semifinále NHL a po středeční kanonádě tentokrát tahali za kratší konec. Ústřední postavou zápasu se stala devětadvacetiletá hvězda PIttsburghu Sidney Crosby. Ten nejprve na konci první třetiny perfektně zatáhl puk po pravé straně a předložil krásnou nabídku ke skórování finskému mladíkovi Ollimu Mattaeovi.

Ve druhé třetině se pak po závaru před brankou a několika dorážkách sám prosadil a dotlačil puk za branku Craiga Andersona, který byl v utkání jednozhnačně vytíženějším z dvojice brankářů. Kanadský strážce tyčí v domácím dresu kapituloval ještě jednou. V 32. minutě se prosadil další bek hostů Brian Domoulin. "Před utkáním jsme si zdůrazňovali, že musíme lépe začít a že musíme hrát s vyšším odhodláním a touhou vyhrát. Cítili jsme, že nám tohle minule scházelo. Dnes už to bylo mnohem lepší, a také proto jsme byli odměněni dobrým výsledkem," prohlásil Crosby. "Tahle parta má schopnost správně reagovat na jakoukoli nepříjemnost nebo výzvy, které před nimi stojí. Proto jsou v posledních letech tolik úspěšní. A vždy to začíná naším lídrem a kapitánem," vysvětloval kouč Mike Sullivan.

Hráči Ottawy poté dokázali dvěma góly zdramatizovat závěr zápasu. Nejprve se ještě na konci druhé třetiny trefil Clarke MacArthur, který si krásně najel na nezištnou přihrávku Bobbyho Ryana.

Ve třetí třetině ještě skóroval tečí Karlssonovy střely Tom Pyatt. Na víc se však už domácí nezmohli a nevyužili jedinečnou šanci na získání dvou mečbolů v sérii s loňským držitelem Stanley cupu. "Věděli jsme, že budou hrát mnohem lépe než v minulém utkání. Navíc nám to nešlo tak, jak bychom chtěli. Ale až do závěrečných sekund jsme byli v zápase, přestože ve druhé třetině bylo proti nám několik nešťastných odrazů," rekapituloval zápas Anderson, který byl pod větší palbou než jeho protějšek a zneškodnil 33 střel. Znovu se tedy role obrací a do Spojených států se vrátí série za vyrovnaného stavu 2:2 a favoritem jsou opět Tučňáci.

Finále Východní konference play off NHL - 4. zápas:
Ottawa - Pittsburgh 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Branky: 39. MacArthur, 55. Pyatt - 20. Määttä, 28. Crosby, 32. Dumoulin. Střely na branku: 26:35. Diváci: 19 145. Hvězdy zápasu: 1. Guentzel, 2. Crosby (oba Pittsburgh), 3. Pyatt (Ottawa). Stav série: 2:2

Reklama

Související témata: