Hlavní obsah

Anaheim - Nashville 1:3Stav série 2:3Nashville zvítězil v Anaheimu a je krůček od finále Stanley Cupu

Anaheim

Fantastické tažení Predátorů letošním ročníkem play off NHL nemá konce. V pátém konferenčním finále dobyli Honda Center, pevnost Anaheimu a jsou jen malý kousek od historického postupu. Hlavní oporou Nashvillu byl opět zkušený Fin v brance Pekka Rinne, jež lapil 32 střel a překonat ho dokázal pouze Chris Wagner.

Foto: ČTK

Brankář Pekka Rinne (vpravo) se raduje společně s obráncem Romanem Josim z vítězství v pátém zápase finále Západní konference NHl.

Článek
Fotogalerie

Před utkáním bylo velkým otazníkem, jak se hosté vyrovnají se ztrátou centra první formace Ryana Johanesena, který utrpěl zranění v dolní části těla a k zápasu nebyl připraven. Opatrná první třetina branku nenabídla, diváci v Anaheimu tak zažili první šok až těsně před startemté druhé. Jedničku v brance Kačerů Johna Gibsona musel pro zranění vystřídat druhý brankář domácích Jonathan Bernier.

První branku zápasu pak přinesla 33.minuta. Přečíslení 4 na 3 využil nakonec dorážející Chris Wagner, který skóroval podruhé ve vyřazovací části. Domácí drželi těsný náskok až do závěrečné minuty prostřední části hry. Bekhendovou střelou z bezprostřední blízkosti se trefil centr třetí formace Predátorů Colin Wilson, který tím nastartoval obrat v zápase.

Ten byl dokonán v poslední části hry. Švédská souhra přinesla vítěznou branku. Kotouč putuval po ose Ekholm-Forsberg a nakonec se odrazil až k dorážejícímu Pontusovi Abergovi, který si pro svoji první branku v play off nemohl vybrat lepší okamžik. Při závěrečné power play domácích pak ještě skóroval přes celé hřiště Austin Watson, který upravil konečné skóre na 1:3.¨

Historická chvíle tak může nastat už za dva dny. Mužstvo, které hraje NHL teprve od roku 1997 má dva mečboly a navíc výhodu domácího kluziště v příštím zápase. Dočkáme se prvního postupu Nashvillu do finále Stanley Cupu?

Finále Západní konference - 5. zápas:
Anaheim - Nashville 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky: 33. Wagner - 40. Wilson, 52. Aberg, 60. Watson. Střely na branku: 33:29. Diváci: 17 307. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Aberg (oba Nashville), 3. Wagner (Anaheim). Stav série: 2:3

Reklama

Související témata: