Hlavní obsah

Naděje zhasla. Bettman potvrdil, že hráči z NHL nepojedou na olympiádu

Praha

Ne! Pokud jste čekali nějakou změnu, obrat ohledně účasti hráčů z NHL na olympiádě v Pchjongčchangu, tak komisionář NHL Gary Bettman potvrdil, že hokejisté pod pěti kruhy v roce 2018 hrát nebudou a očekává jejich poslušnost. Naděje zhasla, kluby NHL nemají zájem pustit své hráče, které platí.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Komisionář NHL Gary Bettman před prvním finále Stanley Cupu.

Článek

„Dočetli jsme se celé řady komentářů ze strany IIHF i hráčů, že je celá záležitost otevřená, ale nebyla a není," vyslal jasnou odpověď Bettman před finále Stanley Cupu mezi Pittsburghem a Nashvillem.

„Očekáváme, že žádný z našich hráčů nepojede na olympiádu. Nenechám se zatáhnout do nějakého cvičení, co tato slova znamenají," řekl také Bettman.

Když před pár týdny vyšlo najevo rozhodnutí od zeleného stolu NHL, hokejoví fanoušci i hráči věřili, že se přesto něco změní. Ti nejlepší přece patří na nejsledovanější sportovní událost na světě. Po pár týdnech ale sfoukl komisionář poslední naděje. „Mohlo by se to změnit, pokud by v určitém bodě nastal dramatický zvrat událostí," prohlásil Bettman ještě v březnu. Nic radikálního se nestalo.

Kluby nemají zájem

„Musím se přiznat, že jsem to trochu čekal. Na minulé olympiádě se totiž zranili někteří klíčoví hráči a majitelé už toho měli dost," komentoval na začátku dubna situaci generální manažer české reprezentace Martin Ručinský.

Hráči z NHL startovali na olympijských hrách nepřetržitě od roku 1998, kdy poprvé zavítali do Nagana. V roce 2018 tato tradice skončí. "Před šesti týdny jsme jasně a definitivně řekli, že týmy nemají zájem, aby se hráči zúčastnili olympiády v Pchjongčchangu," dodal Bettman.

Reklama