Hlavní obsah

Nashville - Pittsburgh 5:1Nashville zažil skvělou domácí premiéru ve finále Stanley Cupu

Aktualizováno

Závěr sezóny hokejové NHL se ještě dramatizuje. Za stavu 2:0 pro Pittsburgh se série přesunula do Nashvillu, kde se hrálo finále Stanleyova poháru vůbec poprvé v historii. A k premiérové účasti v závěrečné sérii přidali Predátoři také první finálovou výhru.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Radost domácích z gólu na 4:1.

Článek
Fotogalerie

Domácím úvod zápasu nevyšel a už ve třetí minutě prohrávali gólem Jakea Guenzela, jenž úspěšně dorážel Coleovu střelu od modré čáry.

Zaplněná Bridgestone Arena plná diváků ve žlutých dresech zažila první vlnu euforie až ve druhé třetině, kdy se při přesilové hře prosadil ranou od modré čáry Roman Josi, jehož pokus navíc nešťastně tečoval rukavicí Carter Rowney.

A o 42 sekund později bylo v Nashvillu ještě veseleji, když se povedenou střelou zápěstím prosadil Frederick Gaudreau. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan převzal kotouč na hranici útočného pásma a po pár krocích prostřelil bránícího Colea i gólmana Murrayho.

Do konce prostřední části ještě zvýšil náskok Predátorů James Neal, k němuž se s velkou dávkou štěstí odrazil kotouč zpoza brány a důrazný útočník pohotově zakončil z úhlu.

Další náhodný odraz kotouče vyslal Craiga Smitha do sólového úniku ve třetí třetině. Smith si zakončení nijak nekomplikoval a střelou k Murrayho lapačce vstřelil svůj první gól v letošním play off.

Na konečných 5:1 pak upravil skóre Mattias Ekholm, který uspěl tvrdou střelu zpoza kruhů. Také pro švédského zadáka se jednalo o první trefu ve vyřazovací části tohoto ročníku.

Došlo tak na slova P. K. Subbana. Opora zadních řad Nashvillu po druhém finálovém střetnutí slibovala, že na domácím ledě už její tým zvítězí. Hvězdou utkání byl vyhlášen gólman domácích Pekka Rinne, který propustil jen jednu z 28 střel. Série pokračuje dalším duelem v noci na úterý.

Finále play off NHL - 3. zápas
Nashville Predators - Pittsburgh Penguins 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Josi (Järnkrok, Ekholm), 27. F. Gaudreau (Watson, Josi), 40. Neal (Arvidsson, Josi), 45. C. Smith, 54. Ekholm (Järnkrok, Sissons) - 3. Guentzel (Cole, Crosby). Rozhodčí: McCauley, Meier - Cherrey, Murphy. Vyloučení: 7:7, navíc Ekholm, Watson - Hörnqvist, Kunitz, Cullen všichni 10 min. Využití: 2:0. Střely na branku: 33:28. Diváci: 17.283. Hvězdy zápasu: 1. Pekka Rinne, 2. Roman Josi, 3. Frédérick Gaudreau (všichni Nashville). Stav série: 1:2.
Sestavy:
Nashville: Rinne - Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber - F. Forsberg, Sissons, Aberg - Arvidsson, Fisher, Neal - Watson, Järnkrok, C. Smith - Parenteau, F. Gaudreau, Zolnierczyk. Trenér: Peter Laviolette.
Pittsburgh: M. Murray - Dumoulin, Hainsey, Cole, Daley, Määttä, Schultz - Rust, Crosby, Guentzel - Kunitz, Malkin, Kessel - Sheary, Rowney, S. Wilson - Hagelin, Cullen, Hörnqvist. Trenér: Mike Sullivan.

Reklama

Související témata: