Hlavní obsah

Ani Ovečkin, ani Kovalčuk. Las Vegas hledá posily jinde

Buffalo

Podle webu NHL.com bychom se už začátkem následujícího týdne mohli dočkat prvních výměn, do nichž se zapojí celek z Las Vegas. Generální manažer nově vzniklého klubu George McPhee však vyvrací spekulace, že by usiloval o Alexandra Ovečkina nebo Ilju Kovalčuka. Možné posily prý hledá jinde.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruský útočník Ilja Kovalčuk.

Článek

„Nemyslím si, že by se něco takového mělo stát. Na sedačkách ve Washingtonu vídáme až příliš mnoho dresů s číslem osm na to, aby tenhle kluk byl poslán jinam," naznačuje McPhee, že Ovečkin je v americké metropoli velkým oblíbencem, tudíž se jej tamní klub jen tak nevzdá.

Las Vegas má zatím jedinou opravdu zvučnou posilu. Je jí ruský centr Vadim Šipačov, který dosud patřil k největším hvězdám KHL i ruské reprezentace. Jestli se však někdo domníval, že Zlatí rytíři vsadí na ruskou lajnu Ovečkin, Šipačov, Kovalčuk, generální manažer tuto možnost zcela vylučuje. Kromě Ovečkina neočekává ani příchod Kovalčuka, který se vyjádřil, že by se rád vrátil do NHL.

Práva na něho však vlastní New Jersey Devils, s nimiž by potenciální zájemce o Kovalčukovy služby měl začít vyjednávat. Golden Knights se k ničemu nemají. „Nevedli jsme žádné takové diskuse," potvrzuje McPhee.

Nový účastník NHL by měl většinu kádru dát dohromady ještě v červnu, kdy proběhne rozšiřovací draft. Zbylých 30 klubů musí do 17. června ohlásit, které hráče si před draftem ochrání.

Koho si nováček vybere?

V rozšiřovacím draftu si Las Vegas může vybrat z každého klubu jednoho hráče. Maximálně tak získá na soupisku 30 nových jmen. Vegas si musí ukázat přinejmenším na čtrnáct útočníků, devět obránců a tři gólmany.

Kanadská televizní stanice TSN už na svých stránkách nabídla svým divákům simulátor rozšiřovacího draftu. V něm jsou předběžně vybráni hokejisté, u nichž se očekává, že je kluby nezařadí mezi chráněné.

Z Čechů by se to podle TSN mohlo týkat Tomáše Plekance, Andreje Šustra, Lukáše Sedláka, Andreje Nestrašila, Michala Rozsívala, Tomáše Noska, Martina Frka, Matěje Stránského, Marka Mazance, Petra Straky, Vladimíra Sobotky nebo Michala Neuvirtha.

Co Jaromír Jágr?

TSN zařadila do seznamu také hráče, jimž po této sezóně končí smlouva, tedy Jaromíra Jágra, Radima Vrbatu, Martina Hanzala, Romana Poláka, Jiřího Hudlera, Aleše Hemského, Marka Židlického, Ondřeje Pavelce nebo bratry Michálkovi.

Dá se očekávat, že ty úplně největší hvězdy se součástí expanzivního draftu nestanou. I tak by zde Zlatí rytíři mohli najít velmi solidní doplnění kádru. Spekuluje se například, že brankářskou jedničkou nového mužstva by se mohl stát Marc-André Fleury z Pittsburghu.

Nabízí se také doplnění týmu o volné hráče. George McPhee však upozorňuje, že se nemíní přetahovat o ty největší hvězdy. „Tváří našeho klubu bude jeho logo," vysvětluje, že nyní je cílem Zlatých rytířů poskládat stabilní kádr z hráčů, kteří v Las Vegas vydrží více sezón.

Reklama

Související témata: