Hlavní obsah

Šok. Koukal jsem jako blázen, přiznává Čech o lasu z NHL

Praha

Z Mladé Boleslavi do Las Vegas. Na takové hokejové dálnici nyní jede Tomáš Hyka. Z extraligy přes reprezentaci až do týmu nováčka NHL. Realita čtyřiadvacetiletého útočníka, který je ze změny nadšen, ale také překvapen. „Trochu víc mi z toho buší srdce, ale snažím se zůstat při zemi. Čeká mě hromada práce,“ řekl Hyka pro klubový server bkboleslav.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Hyka během tréninku hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Vrátil se z mistrovství světa z Paříže a vyrazil na dovolenou. Po náročné a dlouhé sezóně odpočíval, v tom mu zavolal agent a oznámil větu, která s ním zacloumala.

„Upeklo se to pro mě celkem šokujícím způsobem, byl jsem na dovolené a agent mi zavolal, že pro mě má ze dne na den smlouvu. Koukal jsem jako blázen, ale jsem samozřejmě strašně rád," přiznává Hyka, který podepsal roční kontrakt na 710 000 dolarů s nováčkem kanadsko-americké soutěže z Las Vegas. Poslední tři sezóny odehrál za Bruslaře v Mladé Boleslavi, teď mění dres.

Nemohl uvěřit, že jeho hokejový život nabere směr NHL. Když si vše srovnal hlavě, radostí si i zakřičel, i když ví, že jisté místo nemá. „Udělám maximum, aby to vyšlo. Přijdou tam samozřejmě kluci s většími zkušenostmi, ale dá se říct, že budeme psát na čistý list papíru," přemítá o týmu, který se teprve tvoří. Jakou bude mít podobu na startu sezóny, to je zatím ve hvězdách.

Sen je blízko

V Boleslavi se mu dařilo, vyhrál bodování týmu, prosadil se i v reprezentaci. Tato kombinace ho přivedla až k bráně nejslavnější hokejové ligy světa.

„Doma propukla obrovská euforie, přítelkyně je taky nadšená. Všude, kam přijdu, mi všichni gratulují. Strašně to hřeje, ale jak říkám – jsem nohama na zemi, ještě je toho přede mnou hrozně moc," používá Hyka více hlavu než city.

Boleslav je pro něj srdcová záležitost, jenže na stole přistála nabídka, která se neodmítá. „NHL byl vždycky můj sen a jsem rád, že to kluci chápou, a že to bere i klub samotný. Všichni se tu na mě smějí, přejí mi štěstí, drží palce. Moc to pro mě znamená."

Reklama

Související témata: