Hlavní obsah

Florida už našla nového trenéra! Stane se jím tvrďák, který hrál s Jágrem v Pittsburghu

Sunrise/Praha

Období hledání je u konce, podle zámořských novinářů generální manažer hokejistů Floridy Dale Tallon už našel muže, který se v příštím ročníku NHL postaví na střídačku Panthers. Má jim být Bob Boughner, bývalý důrazný obránce, který během deseti let strávených v NHL odehrál přes 600 zápasů a na přelomu tisíciletí byl necelé dvě sezóny spoluhráčem Jaromíra Jágra v Pittsburghu. Vše by mohlo být oficiálně oznámeno už v pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Bob Boughner stál na střídačce San Jose, zde byl asistentem. Postaví se jako hlavní kouč na lavičku Floridy a povede v nadcházející sezóně Jaromíra Jágra?

Článek

Pro šestačtyřicetiletého Boughnera by šlo v jeho trenérské kariéře o dosavadní vrchol, vždyť jako hlavní kouč v seniorské kategorii zatím nepůsobil. V sezóně 2010/11 vykonával asistenta trenéra v Columbusu, stejný post pak zastával poslední dva ročníky v San Jose.

Že však má trenérské vlohy dokázal s týmem Windsdor Spitfires, s nimiž v kanadské juniorské Ontario Hockey League během osmi let dvakrát vyhrál Memorial Cup a dvakrát byl vyhlášen koučem roku. Jeho rukama prošli takoví hráči jako Taylor Hall, Adam Henrique, Cam Fowler nebo Ryan Ellis.

Panteři prý přitom měli původně vyhlédnutého asistenta trenéra Nashvillu Phila Housleyho, který aktuálně hraje s Predátory finále Stanley Cupu proti Pittsburghu. Nakonec ale otočili a všechny indicie nyní vedou k Boughnerovi.

Boughner, jenž během své hráčské kariéry nasbíral v NHL dvojnásobný počet trestných minut než odehraných zápasů, by se tak ve Floridě mohl potkat s o rok mladším útočníkem Jaromírem Jágrem, jehož byl spoluhráčem v sezóně 1999/00 a té následující v Pittsburghu.

České legendě sice u Panthers skončila po sezóně smlouva, podle serveru nhl.com ale s klubem vyjednává o nové. Je však nepravděpodobné, že by se Jágr domluvil s Pantery ještě před rozšiřovacím draftem NHL, v němž si bude její nový účastník Las Vegas mezi 17. a 21. červnem vybírat z ostatních klubů NHL své hráče.

Boughner: Na NHL jsem připravený

Kromě Jágra Boughner v kádru Floridy dobře zná i kapitána Dereka MacKenzieho, Jamese Reimera, Alexe Petrovica či Marka Pysyka, které všechny v minulosti v mládežnických kategoriích vedl.

Sám Boughner nedávno pro San Jose Mercury News uvedl, že už se cítí být připravený na post hlavního trenéra. „Soudím, že už na NHL mám, i když to asi nebude jednoduché. Budu se muset učit, protože liga i identita týmů se každý rok mění. Dělat manažera v NHL je pochopitelně odlišné než být u juniorů, ale právě ta zkušenost s mládeží mi pomohla. Prostě jsem připravený," vyhlašuje Boughner.

Reklama

Související témata: