Hlavní obsah

Neměli to dokázat, nikdo jim nevěřil. Letním oslavám v NHL však přesto vládne stejný král

Nashville/Praha

Vítězný příběh pokračuje. Největší hokejová trofej bude i další léto v držení Pittsburghu. Tučňáci obhájili pohár a můžou slavit s fanoušky. Stanley Cup má dva roky po sobě stejného majitele, což se předtím podařilo naposledy v sezóně 1997/98 Detroitu. Kapitán Sidney Crosby opět dovedl spoluhráče až na vrchol. Poslední zápas skončil 2:0, Nashivlle prohrál finálovou sérii 2:4.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Stanley Cup ovládli hokejisté Pittsburghu Penguins. Cennou trofej vybojovali po výhře 2:0 na ledě Nashvillu Predators a náramně si to užívali. Trofej drží nad hlavou kapitán Tučňáků Sidney Crosby (87).

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Penguins zaplavili ulice Pittsburghu

„Jsem za tuhle partu opravdu šťastný. Věděli jsme, že to bude obtížné celý rok. Měli jsme hodně zraněných, ale vždycky jsme našli řešení. Je skvělé, když tohle dokážete," rozdával úsměvy na všechny strany Crosby.

Vyhrát jakoukoliv soutěž je obtížné, a obhájit prvenství, to stojí většinou ještě o další schod výše. Přesto se tým z Pensylvánie popasoval s náročným úkolem úspěšně. „Každý nám říkal, že to nemůžeme zvládnout. Historie nám taky zrovna nepřála. Všichni experti říkali, že uspět nemůžeme. Byla to výzva. Nechtěli jsme, aby za nás psal příběh někdo jiný. Tihle kluci psali tento příběh pro sebe a zvládli to," byl pyšný kapitán na svoji hokejovou družinu.

S poslední sirénou hráči naskákali na jednu hromadu. Velký hrozen u mantinelu, jako když se sletí vosy na bonbón. Tohle bylo také sladké vítězství. „Jsme unaveni, ale zítra se probudíme a bude tu nový den, úžasný den. Tohle bude určitě velké léto," citoval server post-gazette.com Jevgenije Malkina, vítěze kanadského bodování play-off.

Trenér Mike Sullivan se stal teprve druhým trenérem v historii NHL, který vyhrál Stanley Cup ve svých prvních dvou sezónách, když byl u týmu. Před ním to dokázal jen Toe Blake.

Po dlouhých měsících bojů přijdou oslavy. O tom je přesvědčený i Patric Hornqvist. „Je to skvělé. Bylo hodně lidí, kteří říkali, že to nedokážeme, ale my tu teď stojíme. Příštích pár dní bude Pittsburgh oslavovat. Tahle výhra o mužstvu hodně vypovídá, hodně jsme bojovali," ohlížel se za sezónou třicetiletý Švéd.

Čím je starší, tím více si váží takových okamžiků. A kdo vítězství ve Stanley Cupu zažil, chce to zažít znovu a znovu. Je to droga, které se říká úspěch. „Děkuji Bohu. Nemůžu uvěřit, že se to stalo, je to zážitek," byl u vytržení Matt Cullen, který slavil už svůj třetí Stanley Cup.

Reklama

Související témata: