Hlavní obsah

Florida má nového trenéra! Plácla si s bývalým spoluhráčem Jágra z Pittsburghu

Aktualizováno

Po dvouměsíčním období bez trenéra už mají hokejisté Floridy nového šéfa střídačky, který mužstvo povede v nové sezóně NHL. Stal se jím bývalý nesmlouvavý obránce Bob Boughner, který během deseti let strávených v nejlepší hokejové lize světa odehrál přes 600 zápasů a necelé dvě sezóny byl v Pittsburghu spoluhráčem o necelý rok mladšího Jaromíra Jágra.

Foto: Profimedia.cz

Nový trenér hokejistů Floridy Bob Boughner.

Článek

„Po důkladném hledání s potěšením vítáme Boba jako nového hlavního trenéra Panthers," uvedl generální manažer a prezident hokejových operací Floridy Dale Tallon.

Pro šestačtyřicetiletého Boughnera půjde o dosavadní rekord v jeho trenérské kariéře, vždyť jako hlavní kouč v seniorské kategorii zatím nepůsobil. V sezóně 2010/11 vykonával asistenta trenéra v Columbusu, stejný post pak zastával poslední dva ročníky v San Jose. V tom předminulém pomohl dovést Žraloky až do finále Stanley Cupu.

Že však má trenérské vlohy dokázal s týmem Windsdor Spitfires, s nimiž v kanadské juniorské Ontario Hockey League během osmi let dvakrát vyhrál Memorial Cup a dvakrát byl vyhlášen koučem roku. Jeho rukama prošli takoví hráči jako Taylor Hall, Adam Henrique, Cam Fowler nebo Ryan Ellis.

„Nahlíží na hokej moderním pohledem a je dychtivý po práci s našimi mladými hráči. Během vzájemných rozhovorů nás naprosto ohromil svou připraveností, vášní, znalostmi a oddaností k hokeji," doplňuje Tallon s tím, že před Boughnerem nestojí v budoucnosti žádný snadný cíl.

Vedení věří, že tým v budoucnu dovede ke Stanley Cupu

„Věříme, že je to ten pravý vůdce, který náš tým dostane zpátky k našemu cíli, tedy získání Stanleyova poháru," doufá GM Panterů v kouzlo Boughnera, jenž na střídačce Panthers střídá Toma Rowea, který po zpackané sezóně, v níž Florida zůstala na míle vzdálená postupu do play off, skončil nejen jako trenér ale i generální manažer.

Otázkou zůstává, jestli bývalý důrazný bek Boughner, jenž během své hráčské kariéry nasbíral v NHL dvojnásobný počet trestných minut než odehraných zápasů, na Floridě povede svého někdejšího parťáka z Penguins ze sezóny 1999/00 a té následující Jaromíra Jágra.

České legendě sice u Panthers skončila po sezóně smlouva, podle serveru nhl.com ale s klubem vyjednává o nové. Je však nepravděpodobné, že by se Jágr domluvil s Pantery ještě před rozšiřovacím draftem NHL, v němž si bude její nový účastník Las Vegas mezi 17. a 21. červnem vybírat z ostatních klubů NHL své hráče.

Kromě Jágra Boughner v kádru Floridy dobře zná i kapitána Dereka MacKenzieho, Jamese Reimera, Alexe Petrovica či Marka Pysyka, které všechny v minulosti v mládežnických kategoriích vedl.

Reklama

Související témata: